Spaić i Čegar / -FOTO: POK CG
15/05/2024 u 12:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spaić otputovao na SP u Kobeu

Crnogorski paraolimpijac će nastupiti u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 17. do 25. maja održati u Japanu

 

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić i njegov trener Veljko Čegar otputovali su na Svjetsko atletsko prvenstvo, koje će od 17. do 25. maja biti održano u japanskom Kobeu. Spaić će se takmičiti u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida). Njegov nastup planiran je za 20. maj u 17.45 sati po lokalnom, odnosno u 10.45 sati po našem vremenu.

Spaić će u Kobeu pokušati da ostvari haj performans, koji bi mogao da mu omogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Spaić je kazao da je optimista uoči nastupa u Kobeu, posebno nakon dobrog rezultata i ličnog rekorda na međunarodom mitingu u Baru.

-Imao sam hitac od 11.39 metara i to je moj lični rekord na zvaničnim takmičenjima. To je samo 27 centimetara od haj performansa, koji bi možda mogao da me odvede na Igre u Parizu. To je daljina koju mogu da dobacim, rekao je Spaić.

On je kazao da je Svjetsko prvenstvo najveća smotra sporta i da mu je zadovoljstvo da predstavlja Crnu Goru u zemlji izlazećeg sunca.

-Definitivno, daću sve od sebe da bacim haj performans i to je moj cilj, kao i da se plasiram među osam najboljih, rekao je Spaić.

On će u Kobeu drugi put u karijeri nastupiti na šampionatu svijeta, nakon što je prošle godine u Parizu bio deveti sa rezultatom 10,77 metara.

Trener Veljko Čegar kazao je da je iza Spaića period od nekoliko mjeseci priprema. Prema njegovim riječima, šampionat u Kobeu jedno je od posljednja tri kvalifikaciona takmičenja za ispunjenje haj performansa, jednog od standarda koji može da odvede Spaića na Paraolimpijske igre u Parizu.

-Dobro je trenirao, imao je nekoliko malih sitnih povreda koji su ga, u jednom trenutku, malo izbacili iz neke trenažne kolotečine. Uspješno smo to sanirali i njegov nedavni nastup u Baru, gdje je izjednačio svoj lični rekord, daje nam nadu da njegov nastup u Kobeu može biti dobar, rekao je Čegar.

Govoreći o šampionatu i konkurenciji, Čegar je kazao da još nije objavljena startna lista i da ne zna kakva je konkurencija.

-Izvjesno je da neće biti kvalifikacione runde i da ima manje od 16 prijavljenih sportista. To može donijeti određene poteškoće, pa da zbog puno prijavljenih takmičara budu preduge pauze između hitaca, rekao je Čegar.

Komentarišući prošlogodišnje deveto mjesto Spaića i hitac od 10,77 metara, trofejni stručnjak kazao je da će u Kobeu biti cilj da poprave plasman i rezultat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 23:07