/ - ALEKSANDAR VUčIć INSTAGRAM VIDEO
17/05/2024 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić očekuje podršku Gruzije u vezi rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidzeom i zamolio ga za podršku u pogledu usvajanja rezolucije o Srebrenici.

Vučić je na Instagramu napisao da je imao „otvoren razgovor sa Kobahidzeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni“ kog je upoznao o stavu Srbije u pogledu usvajanja rezolucije o Srebrenici, prenosi N1.rs.

- Ponovio sam premijeru principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumijevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu - napisao je on.

Vučić: Rezolucija o Srebrenici politička deklaracija kojom se želi staviti žig na čelo jednog naroda

Predsjednik Srbije je dodao da je sa Kobahidzeom razgovarao o svim pitanjima od značaja za dvije zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje.

- Razmjenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu - napisao je predsjednik Srbije u objavi

On je naveo da je premijera obavijestio o dešavanjima na Kosovu i da mu se zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja njegove jednostrano proglašene nezavisnosti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 16:05