Aleksandar Vučić / - - SKRINšOT - VUčIć
19/05/2024 u 14:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić pred put u Njujork: U četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji, a ko partneri u svijetu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sjutra putuje u Njujork gdje će se raspravljati o rezoluciji o Sredbrenici da bi se borio i da će se suprotstaviti jače nego što se misli. U četvrtak će biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri, istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije  rekao je pred put u Njujork gde će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

- Rekao sam ljudima u delegaciji, ako niste spremni da se borite, neka ne idu, a ako su spremni neka pođu. Ujutru ćemo se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u Hramu Svetog Save. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle - rekao je Vučić.

je Poručio da će se u četvrtak znati ko su prijatelji Srbije u svijetu, a ko su samo partneri.

- Mi ćemo već u četvartak uveče znati ko su nam prijatelji u svijetu, a ostali su nam partneri. Svi koji ne glasaju ili su uzdržani su nam prijatelji, sa ostalima ćemo da imamo korektne odnose - rekao je Vučić.

Na pitanje šta očekuje da će se desiti u četvrtak, Vučić je rekao da nikada ne govori o uspjehu, jer tu nema prevelikog uspjeha.

- Nije to pitanje naše diplomatije, to je pitanje svega onoga što smo svi zajedno radili ovo vrijeme. Ogroman trud velikog broja ljudi, jedna mala zemlja se lavovski suprotstavila najmoćnijim silama svijeta - rekao je Vučić.

Kako je rekao, nijednim rezultatom neće biti srećan zbog posledica koje dolaze, ali da će biti ponosan na borbu.

- Nikada navijači neće da vam zvižde ako gubite, a borite se - zaključio je predsednik Srbije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 15:34