Sa sastanka / - FOTO: MVP
17/05/2024 u 13:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivanović: Saradnja državnih institucija sa Islamskom zajednicom veoma dobra

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se sa ministrom za vakuf i islamska pitanja Države Katar Ganemom bin Šahin bin Ganem Al Ganimom. Ivanović je poručioda je saradnja državnih institucija sa Islamskom zajednicom veoma dobra.

Sagovornici su ocijenili da postoji obostrana zainteresovanost za unaprjeđenje bilateralnih odnosa, te da je današnja posjeta Crnoj Gori prilika za definisanje koraka u cilju daljeg intenziviranja dijaloga u oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar Ivanović je upoznao sagovornika sa ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, naglasivši posvećenost jačanju bilateralnih veza i snaženju prisustva na multilateralnom planu.

Istakao je da posebno cijenimo katarske inicijative usmjerene na razvoj i realizaciju turističkih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, koji bi doprinijeli afirmaciji naše zemlje kao atraktivne destinacije za investiciona ulaganja na bliskoistočnom tržištu.

Ministar Al Ghanim je kazao da su u fokusu njihovog interesovanja upravo oblasti turizma, obrazovanja, zdravlja i kulture, koje su ujedno i temelj za sveukupni razvoj, sigurnost i snažnije prisustvo na međunarodnom planu.

Kazao da postoji interes da se saradnja sa Crnom Gorom intenzivira, istakavši da važnu sponu u odnosima predstavlja i Islamska zajednica Crne Gore, sa kojom uspješno sarađuju.

Ministar Ivanović je ocijenio da je saradnja državnih institucija sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori veoma dobra i konstruktivna, te ukazao na multietnički i multivjerski karakter crnogorskog društva i posvećenost očuvanju i razvoju odnosa sa svim vjerskim zajednicama.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i aktuelnim globalnim kretanjima i istakli neophodnost zajedničkog doprinosa svih aktera uspostavljanju trajnog mira na Bliskom istoku. Takođe, bilo je riječi i o veoma dobroj saradnji Crne Gore i Katara na multilateralnom planu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 13:20