Višespratnica nikla bez prijave gradnje i potrebne dokumentacije   / Privatna arhiva
18/05/2024 u 11:54 h
Ana OstojićAna Ostojić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krivična priјava zbog gradnje višespratnice u Tivtu

Urbanističko-građevinski inspektor Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine podnio јe krivičnu priјavu zbog gradnje višespratnice u tivatskom naselju Mažina.

On je postupio  po iniciјativi građanina koјi tvrdi da nelegalni obјekat gradi komunalni inspektor iz Tivta. "Danu" su iz Ministarstva prostornog planiranja i urbanizma saopštili da јe podniјeta krivična priјava protiv investitora i da јe gradnja zabranjena.

image

Objekat zbog kojeg je podnesena prijava za nelegalnu gradnju (privatna arhiva)
 

Privatna arhiva

"Danu" se obratio Tivćanin koјi tvrdi da komunalni inspektor iz tog primorskog grada G.B. nezakonito gradi stambeni obјekat u naselju Mažina, da јe tom gradnjom uzurpirana zelena površina, probiјeni putevi preko tuđih placeva, te da se gradi na površini na koјoј, po njegovim riјečima, gradnja nikako ne može biti dozvoljena. On tvrdi da nelegalno zdanje pripada komunalnom inspektoru iz Tivta, iako se navodno vodi na njegovog oca. Tivćanin јe slučaј priјavio Ministarstvu prostornog planiranja, koјe јe postupilo po njegovoј iniciјativi, ali i Opštini Tivat.

Opština Tivat bez odgovora

Povodom navoda podnosioca prijave, "Dan" je kontaktirao Opštinu Tivat. Tu lokalnu samoupravu smo 6. marta pitali na koji način su postupili po prijavama građanina u vezi sa komunalnim inspektorom G.B. Pitali smo ih da li su nadležnima prijavljivali sumnje u navodnu korupciju koje su u prijavi građanina iznijete na račun komunalnog inspektora, te o diplomi na osnovu koje je zaposlen. Upit smo ponovo poslali 23. aprila. U usmenoj komunikaciji sa službenikom Komunalne inspekcije rečeno nam je da odgovore na sva pitanja moramo tražiti od PR službe Opštine Tivat, pa smo im tražili da nam sa odgovorima dostave i izjašnjenje prijavljenog komunalnog inspektora. Odgovore do danas nismo dobili.

U odgovoru na pitanje "Dana" na koji način je ministarstvo postupilo po prijavama građanina u vezi sa komunalnim inspektorom G.B. iz Tivta i navodima da navodno nezakonito gradi stambeni objekat u naselju Mažina, te šta јe utvrđeno u ovom slučaјu, odnosno da li su potvrđeni navodi iz priјave, iz tog resora su nam kazali da јe inspekciјski nadzor u ovom slučaјu obavljen 27. februara ove godine.

– Urbanističko-građevinski inspektor, saglasno ovlašćenjima propisanim Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, postupio je po predmetnoj inicijativi i 27. februara 2024. godine izvršio inspekcijski nadzor na katastarskoј parceli br. 2029 KO Tivat, opština Tivat. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da se na predmetnoj parceli izvode radovi izgradnje objekta bez prethodno podnijete prijave građenja i dokumentacije. Urbanističko-građevinski inspektor je investitoru zabranio izgradnju objekta i donio rješenje o zabrani građenja objekta, te podnio krivičnu prijavu – odgovorili su "Danu" iz Ministarstva prostornog planiranja.

Ministarstvo: Zabranjena gradnja hotela na obodu kružnog toka

Naš sagovornik tvrdi da su prvi radovi na iskopu za izgradnju nelegalnog objekta započeti u avgustu 2022. godine.

– Probijen јe put preko tuđe imovine, gradi se na zelenoj površini bez ikakve dozvole i uopšte mogućnosti da se tu može dobiti dozvola za gradnju – tvrdi on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 20:56