Ssa sastanka predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Opštine Bar / - OPšTINA BAR
14/05/2024 u 20:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kvalitetna saradnja Opštine Bar i Uprave za inspekcijske poslove

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se danas sa direktoricom Uprave za inspekcijske poslove Anom Vujošević koja je sa saradnicima boravila u posjeti Opštini.

Kako je saopšteno, oni su razgovarali o koordinaciji zajedničkih aktivnosti u susret turističkoj sezoni. Zajednički je konstatovano da postoji kvalitetna saradnja i koordinacija već duži niz godina između Uprave i lokalne uprave.

- U kontinuitetu postoje određeni izazovi, posebno kada je u pitanju saradnja sa JP "Morsko dobro" u smislu plaža i JP "Nacionalni parkovi" u zoni Skadarskog jezera u Virpazaru, gdje Opština ima zakonska ograničenja za djelovanje usljed čega dolazi do zastoja u normalnom funkcionisanju sezone - istakao je Raičević.

image

Dušan Raičević

- OPšTINA BAR

Takođe istaknut je problem sa nedovoljnim brojem komunalnih policajaca i inspektora uoči ljetnje turističke sezone, usljed zakonskih ograničenja koje Opština ima.

Kako je istaknuto, inspekcijski nadzor je važan aspekt efikasnog upravljanja kvalitetom sezone i turističke ponude, te da postoji bojazan kakve mogu biti posljedice najavljene podjele organa Uprave za inspekcijske poslove što nije evropska praksa.

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove se nadovezala na problematiku neregistrovanih pružaoca usluga prevoza Skadarskim jezerom.

- Turistička inspekcija vršila je pojačan nadzor tokom državnih praznika, kojom prilikom je sankcionisano pet brodova koji nijesu imali odobrenje za obavljanje turističke djelatnosti. kazala je Vujošević.

Ona je dodala da će se aktivnosti u ovom dijelu intezivirati i u narednom periodu.

Vujošević je pomenula da ove godine u pojačanom nadzoru u toku ljetnje turističke sezone Uprava za inspekcijske poslove ulazi sa većim brojem turističkih inspektora, čime će se i sam broj nadzora povećati.

Na sastanku se iskazana obostrana volja inspekcija u okviru Uprave i lokalnih organa nadležnih za inspekcijski i komunalni nadzor da u narednom periodu, naročito u susret ljetnoj turističkoj sezoni, još snažnije zajednički koordinaju aktivnost te da zajednički identifikuji i efikasno rješavanju sve izazove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 15:11