Dragan Gorović i Milan Ljiljanić / - MUP
25/04/2024 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Monteput donirao MUP-u "presretač": Vozilo vrijedno 49.400 eura

Kompanija Monteput donirala je automobil – tzv. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova/Upravi policije.

- Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću, saopšteno je iz MUP-a.

U pitanju je vozilo marke Audi A4 Quattro, visokih bezbjedonosnih, tehničkih i voznih karakteristika vrijedan 49,400 eura. Vozilo – tzv. presretač, je opremljeno potrebnom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom kao i radarskim uređajima za evidentiranje saobraćajnih prekršaja.

EU donirala graničnoj policiji opremu za borbu protiv krijumčarenja oružja vrijednu oko milion eura

- Propisane tehničke karakteristike vozila se odnose na postizanje ubrzanja od nula do 100 km/h za maksimum osam sekundi, te maksimalne brzine od 240 km/h, što je od suštinskog značaja za brz i efikasan odgovor u hitnim situacijama, navodi se u saopštenju.

Automobil će koristiti policijski službenici Mobilne jedinice saobraćajne policije, koji su 24 h smješteni u Komandnom centru auto – puta. Cilj je bolja kontrola i nadzor drumskog saobraćaja, sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila na auto – putu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:24