Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa / - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
15/05/2024 u 08:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odobrena izrada užbenika Likovna kultura za VIII razred osnovne škole

Na devetoj sjednici Nacionalnog savjeta za obrazovanje koja je održana početkom mjeseca, odobrena je izrada užbenika Likovna kultura za VIII razred osnovne škole čiji su autori Tatijana Koprivica i Ana Đukanović Miljkovac, a izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, saopšteno MPNI.

kako se dodaje, Savjet je utvrdio punovažnost i jednaku vrijednost obrazovnih programa Privatne ustanove,,The British Academy” Podgorica, Privatne ustanove “Happy Kids International School UM” Podgorica, Privatne ustanove Međunarodni centar obrazovanja „Adriatic International“ Podgorica i Privatne gimnazije Podgorica..

- Savjet je dao pozitivno mišljenje na programe rada stručnih saradnika: pedagog, psiholog, defektolog, logoped, socijalni radnik i nutricionista- navodi se u saopštenju.

Prošle nedjelje su u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija održane i sjednice sektorskih komisija za Inženjerstvo, Proizvodne tehnologije (mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i automatizacije i dr.), Usluge, Turizam, trgovina i ugostiteljstvo i Poljoprivredu, prehranu i veterinu.

- Članovi sektorskih komisija razmatrali su standarde kvalifikacija i stanadarde zanimanja: Zavarivač, Bravar, Pomoćnik bravara, Pomoćnik kuvara, Pomoćnik prodavača, potom prilagođene standarde kvalifikacija nivoa obrazovanja: Pomoćnik krojača, Pomoćnik kuvara i Pomoćnik prodavača, kao i standarde zanimanja: Tehničar dizajna u hortikulturi, Tehničar hortikulturne proizvodnje, Rasadničar, Cvjećar, Baštovan i Pomoćnik u hortikulturnoj proizvodnji - navodi se u saopštenju.

Sektorske komisije dale su pozitivno mišljenje na standarde kvalifikacija i standarde zanimanja i uputili ih Savjetu za kvalifikacije na dalju proceduru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 05:10