foto: Skupština / - FOTO: SKUPšTINA
14/05/2024 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ženski klub: Odluka Apelacionog suda neprihvatljiva i sramna

Ženski klub Skupštine Crne Gore osudio je nedavnu odluku Apelacionog suda o smanjenju kazne za zločin višestrukog silovanja djevojčice koji je, kako kažu, izazvao šok i zgražavanje u našoj zajednici.

- Odluka koja je donijeta, smanjujući kaznu sa maksimalnih petnaest godina na osam godina zatvora, ne samo da je neprihvatljiva, već je i sramna - naveli su iz Ženskog kluba u reagovanju.

Poruka koja se šalje žrtvama i društvu u cjelini, prema njihovim riječima, umanjuje ozbiljnost ovakvih gnusnih zločina i potkopava povjerenje u pravosudni sistem.

Apelacioni sud: Optuženom za silovanje maloljetnice izrečena kazna u granicama zakonom propisane

- Stoga, pozivamo nadležne organe da hitno preisitaju sve okolnosti ovog slučaja. Javnost, a posebno žrtva imaju pravo na potpun uvid u način, okolnosti i razloge donošenja, ovakve, po našem mišljenju skandalozne odluke - naglasili su iz Kluba.

Ženski klub, kažu, očekuje da će u daljem postupku doći do revizije pomenute presude i da će za ovaj gnusni zločin biti izrečena pravedna kazna.

- Svi zajedno, kao i institucije sistema, moramo stati u zaštitu najranjivijih u našem društvu i osigurati da počinioci ovakvih strašnih zlodjela adekvatno odgovaraju i budu najstrože kažnjeni -zaključuju iz Ženskog kluba.

.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jun 2024 05:57