Miloš Čelanović / - SD
15/05/2024 u 18:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čelanović: Odluka Apelacionog suda skandalozna

Odluka Apelacionog suda da se kazna silovatelju petnaestogodišnje djevojčice smanji sa 15 na 8 godina je skandalozna, kazao je Miloš Čelanović, generalni sekretar SD-a.

Sudska odluka, koja je juče izazvala burne reakcije javnosti, skandalozna je za svakog građanina Crne Gore koji trezveno razmišlja, smatra Čelanović.

- Nisam pravnik, ali posmatrajući iz ljudskog ugla i pokušavajući da shvatim kako se osjećaju ljudi, porodica i prijatelji koje je zadesila takva sudbina bez ikakvih problema i griže savjesti mirno bih zaspao da donesem presudu maskimalne i doživotne kazne. Bez ikakve milosti za počinitelja takvog zločina - kazao je Čelanović u emisiji Pressing Gradske RTV.

Apelacioni sud ukinuo presudu od 14 godina robiјe: Ponovo će suditi osuđenom za silovanje sestre

Komentarišući tenzije na političkoj sceni povodom Rezolucije UN-a o Srebrenici Čelanović ističe da su vještački izazvane. 

- Vlada, odnosno parlamentarna većina ima jednu konstrukcionu grešku -sačinjavaju je raznorodni politički subjekti i svaka partija pokušava da zadrži svoje biračko tijelo i uticaj na građane. Da bi država zadržala trasirani evropski put mora doći do toga da se određeni politički subjekti odreknu svojih programskih načela - smatra Čelanović.

(VIDEO) Protest ispred Apelacionog suda: Okupljeni traže strože kazne za silovatelje

U vezi izjave predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je preksinoć na sjednici parlamenta, zbog predsjedavanja, zaboravio da glasa za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian” Čelanović kaže da je taj potez Mandića najbolji je primjer njihove politike.

- Znate koja je razlika između naših politika? Naša politika je jasna, ja nikad ne bih rekao jesam za slanje naših vojnika u NATO misije, a onda rekao da nisam podržavalac NATO-a ili obrnuto, da sam podržavalac NATO-a, ali da ću zaboraviti da glasam. Treba biti dosljedan i hrabar - rekao je Čelanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 15:09