Milivoje Katnić / - SRDJAN BOLJEVIC
14/05/2024 u 16:35 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marković: Katnićevo stanje se svakodnevno pogoršava

Branilac bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, advokat Marjan Marković, najavio je da će podnijeti žalbu na odkuku Višeg suda kojom je njegovom klijentu produžen pritvor. Takođe, Marković je ocijenio da se stanje Katnića pogoršava svakodnevno.

- Nijesam primio odluku o produženju pritvora, ali ću na nju podnijeti žalbu. Njegovo zdravstveno stanje se, prema mojoj ocjeni, pogoršava iz dana u dan- kazao je Marković za "Dan", pojašnjavajući da istragu komentarisati neće upravo zbog stanja u kojem je njegov branjenik.

- Od kada sam ja angažovan u predmetu saslušan je jedan svjedok, dodao je advokat.

On je od nedavno branilac bivšeg GST budući da je prethodni branilac koji mu je bio dodijeljen po službenooj dužnosti tražio da bude razriješen nakon što ga je Katnić omalovažavao tokom pojete u istražnom zatvoru.

Nakon toga, Katnić je angažovao advokata Markovića.

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšen je 14. aprila. Lisice na ruke tada su stavljene i nekadašnjem visokopozicioniranom policijskom službeniku Zoranu Lazoviću. Hapšenje je izvedeno po nalogu SDT- a. Tužilaštvo tereti Lazovića da je osnovao kriminalnu grupu koja je čiji članovi su postali Katnić, njegov nekadašnji zamjenik Saša Čađenović i uhapšeni tajni agent Petar Lazović. Lazović i Katnić se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Od kada mu je određen pritvor Katnić je stupio u štrajk glađu, a već enkoliko dana odbija terapiju i štarjkuje žeđu. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, prema saznanjima "Dana", preventivno je djelovala i zbog Katnićevog zdravstvenog stanja 24 časa dnevno su u pripravnosti kako bi djelovali ukoliko dođe do naglog pogoršanja.

Katniću i Lazoviću produžen pritvor za još dva mjeseca

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 20:11