Ponovo odloženo suđenje Medenici / - FOTO: BOJANA BOžOVIć
18/04/2024 u 09:45 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Medenici i drugima odloženo

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije optužene za izvršenje više teških krivičnih djela ponovo je odloženo jer se nisu stekle procesne pretpostavke da se isto održi.

Naredni termini suđenja su 13. jun 18. i 19.jun i 2.jul.

Kako su stranke unaprijed obaviještene o odlaganju ročista, iz suda nam je saopšteno da su razlozi odlaganja nepravosnažno rješenje o suđenju u odsustvu u odnosu na okrivljenog Luku Bakoča, dok je i branilac okrivljenog V.P. tražio odlaganje i dostavio medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom stanju okrivljenog.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić. Optužnica je podignuta za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja. 

(VIDEO) Suđenje Medenici odloženo 15. put: Odbrana će se žaliti na odluku da Bakoču sude u odsustvu

Nakon što je sud usvojio predlog odbrane, Vesni Medenici i suspendovanoj sutkinji Privrednog suda Milici Vlahović-Milosavljević sudi se u odvojenom postupku. Vlahović se tereti da je kao službeno lice i javni funkcioner, sudija Privrednog suda Crne Gore, krajem 2018. i početkom 2019. godine pod pritiskom bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zloupotrebila službeni položaj.

(VIDEO) Suđenje Medenici i drugima odloženo: Okrivljeni Bakoč izostao, sud mu odredio pritvor

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:38