/ - IZRUČENJE DUŠKA KNEŽEVIĆA/ - SCREENSHOT YOUTUBE UP
01/05/2024 u 20:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zbog ugrožene bezbjednosti Kneževića u Londonu čuvali specijalci

Osumnjičenom biznismenu Dušku Kneževiću, koji je juče izručen Crnoj Gori, ugrožena je bezbjednost.To je u izjavi za medije saopštio njegov advokat Zdravko Đukanović. On je naveo da je Knežević u Londonu imao zaštitu specijalnih policijskih formacija.

Kao što je portal Dan sinoć izvještavao, odbrana Kneževića zatražila je policijsku zaštitu za njega i nakon izručenja. Knežević je juče, sve vrijeme tokom izručenja, na sebi imao pancir.

Advokat Đukanović je istakao da je Kneževiću i u Londonu bila određena zaštita specijalnih formacija. Naime, povodom toga bila je angažovana protivteroristička jedinica Skotland Jarda.

(VIDEO) Advokat: Progon Kneževića počeo nakon što je odbio predlog Katnića, tražili smo policijsku zaštitu

- Tražili smo  24-oročasovnu policijsku zaštitu od protivterorističke policije MUP-a Srbije, imajući u vidu da ga je u Londonu sve vrijeme čuvala protivteroristička jedinica Skotland Jarda. Smatramo da mu je bezbjednost ugrožena, a okolnost da odbrana traži da se u odnosu na našeg branjenika odredi 24-oročasovno policijsko obezbjeđenje jasno ukazuje da ne postoji bilo kakva namjera da se Duško Knežević bilo gdje udaljava - rekao je advokat Đukanović između ostalog u sinoćnoj izjavi.

Podsjećamo, Duško Knežević je juče oko 13.44 časova sproveden pod jakom pratnjom policije u podgorički Viši sud.

(VIDEO) Pogledajte video-snimak ekstradicije Duška Kneževića

Brojne novinarske ekipe izvještavale su o visokim mjerama bezbjednosti koje su preduzete prije, tokom i nakon ovih aktivnosti.

Trasa od Aerodroma Podgorica, gdje je sletio avion Vlade Crne Gore sa Kneževićem, do podgoričkog Višeg suda u jednom trenu bila je blokirana. 

Duž tog saobraćajnog pravca bilo je raspoređeno više policisjkih patrola. Takođe i pista Arerodroma Podgorica, na kojoj je sletio avion, je bila pod opsadom službenika PJP.

(FOTO/VIDEO) Pojačane mjere bezbjednosti: Knežević sproveden u Viši sud, na sebi imao pancir

U užem krugu oko zgarde Višeg suda takođe su bili raspoređeni službenici policije.Ulica koja se proteže ispred pomenute ustanove je od podne do kasnih večernjih časova bila zatvorena za vozila. Tako da se saobraćaj ispred suda nije odvijao sve dok Knežević nije napustio tu zgradu.

Knežević je u Viši sud doveden pod pratnjom Posebne jedinice policije i službenika kriminalističke policije i inspektora. Tamo je proveo više sati, jer je njegovo saslušanje pred krivičnim vanraspravnim vijećem počelo oko 19.30.časova.

Nakon toga, oko 23.20 on je, pod takođe pratnjom PJP, sproveden u spuški  istražni zatvor.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 00:24