DPS / - DPS
15/05/2024 u 17:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS: Vladajuća većina svakodnevno produkuje incidente kojim ugrožava dobrosusjedske odnose

Protestna nota Hrvatske posljedica je ponašanja vladajuće koalicije koja zbog svojih sitnih kalkulacija, preciznije čuvanje fotelja u koje su njeni funkcioneri zasjeli, dopušta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose Crne Gore i da podrivaju evropski put države, ocjenjuju iz DPS-a.

- Najava Mandića i Kneževića da će lansirati takozvanu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, kako bi nekako svojim biračima objasnili zašto podržavaju Vladu koja glasa suprotno interesima zvaničnog Beograda, kao i indiferentan stav ministra vanjskih poslova, koji se ponaša kao da sa njim to sve nikakve dodirne tačke nema, prouzrokovali su današnji odgovor Hrvatske, navode u saopštenju.

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog rezolucije o Jasenovcu

Kako dodaju, Demokratska partija socijalista konstantno upozorava na to da aktuelna vladajuća većina svakim danom produkuje incidente kojim ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore.

- Skandalozna je činjenica da je Vlada u kratkom periodu dobila dvije protestne note od svojih susjeda. Politička trgovina i borba za očuvanje fotelja prijeti da Crnu Goru sroza i kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera. Upravo spremnost da se zloupotrijebe i politizuju žrtve pokazuje da oni koji potenciraju ovu priču nemaju nikakav osjećaj poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama, ističu iz DPS-a.

Zirojević: Nova vlast nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose, ovaj put na meti Hrvatska

Poručuju da aktuelna vlada mora što prije da ode, u prošlost, kao što su otišle i prethodne dvije.

- Vrijeme je da Crna Gora dobije stabilnu, odgovornu i evropski orjentisanu vlast, koja će povratiti stabilnost i nastaviti da vodi zemlju putem evropskih integracija, zaključuju iz Demokratske partija socijalista Crne Gore.       

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 11:15