/ - IGOR SLJIVANCANIN
16/05/2024 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić: Crna Gora se ugleda na dostignuća Italije u obračunu sa mafijom početkom osamdesetih

Crna Gora ugleda na dostignuća koje je Republika Italija postigla u obračunu sa mafijom početkom osamdesetih godina.

To je poručio predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, koji se  sastao  juče u Bragi, Republika Portugal, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sa Nj. E. Serđom Pjacijem, Generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Mediterana.

k Mandić je Generalnog sekretara upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine Crne Gore u proteklih 6 mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati vide ovih dana.

Mandić je dodao da bi iskustvo i pomoć Republike Italije u ovoj oblasti bila dragocjena, posebno kada su u pitanju zakonska rješenja o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

On je istakao da se Crna Gora ugleda na dostignuća koje je Republika Italija postigla u obračunu sa mafijom početkom osamdesetih godina, te izrazio nadu da će i naša zemlja vođena upravo tim uspješnim primjerom završiti i svoj ključni zadatak, a to je uspostavljanje vladavine prava i pristupanje Evropskoj uniji.

Generalni sekretar PAM-a Serđo Pjaci je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, dodajući da je Republika Italija spremna da otpočne saradnju i stvori veze između poslanika iz Skupštine Crne Gore sa ekspertima, poslanicima i ljudima iz izvršne vlasti u Republici Italiji koji su učestvovali u kreiranju njihovog Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću, te da bi ti ljudi mogli da daju dragocjenu podršku našoj borbi sa organizovanim kriminalom.

Sagovornici su postigli dogovor da šef delegacije Skupštine Crne Gore u PAM-u dr Dejan Đurović u narednom periodu boravi u Italiji, gdje će otpočeti pomenutu ekspertsku komunikaciju, kao i pripremu za organizovanje okruglog stola sa poslanicima Skupštine Crne Gore sa istaknutim imenima italijanske borbe protiv mafije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 13:45