Sa sastanka / - FOTO: SKUPšTINA
17/05/2024 u 14:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić: Od izuzetne važnosti dalji razvoj ekonomske saradnje sa Državom Katar

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Ganemom bin Šahinom bin Ganem el Ganimom, ministrom vakufa i islamskih pitanja u Državi Katar. Mandić je da je od izuzetne važnosti dalji razvoj ekonomske saradnje sa tom zemljom.

Mandić je ministra vakufa upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji, posebno se osvrnuvši na odnose Skupštine Crne Gore sa vjerskim zajednicama.

U tom kontekstu, predsjednik Skupštine je istakao da su sa njim razgovarali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, kao i Rimokatoličke crkve u Crnoj Gori, te da ih je upoznao sa idejom usvajanja Zakona o restituciji, koji bi kako je naveo, omogućio da se u onom obimu koji je danas moguć ispravi nepravda koja je pričinjena od strane komunističkog režima nakon 1945. godine. Dodao je da vjeruje da će takav razgovor imati i sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Mandić  je istakao da je od izuzetne važnosti dalji razvoj ekonomske saradnje sa Državom Katar, ali i otvaranje Crne Gore za investicije iz drugih zemalja Bliskog Istoka, dodajući da se upravo međusobnom komunikacijom borimo za bolju budućnost.

Ministar vakufa i islamskih pitanja se zahvalio predsjedniku Mandiću na sastanku, dodajući da izuzetno cijeni njegovo iskustvo i jaku volju kada je u pitanju podizanje saradnje naše dvije zemlje na viši nivo.

Iskazao je uvjerenje da će predsjednik Mandić istrajati na putu izgradnje stabilnog društva koje će imati dovoljno širine za sve vjerske zajednice i u kojem će se stvari rješavati dijalogom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 03:51