/ MARKO MILAČIĆ- FOTO: LAZAR RUŽIĆ
17/03/2023 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milačić: Raspuštanje Skupštine suštinski najveći poraz DPS-a, slijedi im brodolom

Možda upravo ovo put kojim se moralo proći, da narod shvati ali i da mi političari među nama shvatimo koliko nas ima za odbranu tekovina 30. avgusta, naveo je on

Lider "Prave Crne Gore" Marko Milačić kazao je da jučerašnjim ukazom o raspuštanju Skupštine Đukanović je pokušao zadnji bezuspješni manevar koji bi ga nekako vratio na vlast ili održao na poziciji oredsjednika Crne Gore. 

- Prostor za tako nešto dao mu je dio parlamentarne većine 30. avgusta, svaki iz svojih narodu nejasnih raloga. Uprkos tome bolje je ovako, da se konačno stavi tačka na sulude priče i zakulisna dogovaranja i pregovaranja o povratku DPS-a na vlast, jer svaki naredni izbori za Đukanovića i DPS, a to se već pokazuje i tek će se pokazati, biće novi, još snažniji 30. avgust- naveo je Milačić.

Kako je naveo, raspuštanje 27. saviza Skupštine, suštinski najveći je poraz upravo DPS-a, jer se neće ponoviti skupštinski saziv u kom će DPS imati približan broj poslanika.

- I samim tim sve manje će moći da pokušava njihovu staru dobro poznatu praksu: da dogovara i pregovara previranja i bude faktor nestabilnosti narednih skupštinskih saziva, u nadi da će biti dio buduće vlade. Narod Crne Gore garant je tome da će naredni skupštinski saziv opet isključiti DPS iz izvršne vlasti, a predsjednički izbori biće samo uvod u sve to. Slobodan narod Crne Gore nema razloga da bude nezadovoljan ovim potezom, demokratija je nova disciplina u našem političkom životu i nijedna zakulisna igra volju naroda više ne može sputati ili odrediti. Svaki naredni izbori biće novi, još veći i poslanički brojčajno brojniji 30. avgust, posebno nakon predsjedničkih izbora, koji će konačno trasirati put kraja politici dovođenja glasača iz dijaspore, fantomskih birača i ostalih prevaziđenih metoda po kojima se izbori ne mogu dobiti jer je Crna Gora danas slobodna zemlja- naveo je Milačić.

Poručuje: "Možda je upravo ovo put kojim se moralo proći, da narod shvati ali i da mi političari među nama shvatimo koliko nas ima za odbranu tekovina 30. avgusta, a koliko ima onih koji bi sarađivali, pregovarali, dogovarali sa DPS-om i ostalim partijama koje prate njegovu igru".

- Izbori će doći kao potrebno raščišćavanje političke scene i lijek za dalje ozdravljenje Crne Gore.Đukanović nema prostora za radovanje, partija čiji je predsjednik u konstantnom je padu, a nakon izbora formiraće se skupštinska većina u kojoj više ništa neće zavisiti od volje jednog, dva, tri poslanika. Vrijeme ucjena i političkih šićarenja je za nama. Prozreo je narod Crne Gore igru koja je dovela do jeftinog ali samo trenutnog poigravanja sa njegovom istorijskom i veličanstvenom pobjedom- poručio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. jun 2024 13:26