Boris Muratović / - FOTO: DPS
17/05/2024 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Muratović: Direktorica škole u Nikšiću zbog Kovačevića zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori

Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, navodid a je direktorica OŠ "Jagoš Kontić" zabranila izvođenje pjesme posveće Crnoj Gori kako ne bi naljutila predsjednika Nikšića.

- Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ "Jagoš Kontić" iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi, a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala. Ovo nam pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer ovo se ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem - navodi Muratović.

Dodaje da se pita "ima li iđe na svijetu da se đeca u školama uče ili bolje reći da im se brani da vole svoju zemlju i kroz umjetnost to iskazuju".

Nikšić: Uništen vijenac koji je Marko Kovačević položio na spomenik kralju Nikoli

-  Pitam se u kakvom nam društvenom ambijentu stasavaju generacije u Nikšiću kada im se za uzor nameću predsjednik Opštine koji u transu pjeva “Leleču Turci, kukaju Bule" i  koji veliča djela  četničkog vojvode Draže Mihailovića?

Pitam se da li će vajna direktorica škole odgovarati za cenzuru pjesama o Crnoj Gori, da li će odgovarati za mobing, da li će odgovarati za zabranu dječijih interpretacija i talenata? Pitam da li je ova zabrana uslijedila nakon najave dolaska Marka Kovačevića na priredbu i da li će osoba bez integriteta, bez skrupula i ona koja mrzi zemlju u kojoj i te kako lijepo živi biti sankcionisana od strane Ministarstva prosvjete - navodi Muratović.

Dodaje da je ovo posebno, imajući u vidu da se direktorica pozivala i na ministarstvo u pokušajima da objasni svoj skaradni postupak, pa pozivamo nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu, koja nije dostojna funkcije koju obavlja.

- U suprotnom, smatraćemo da su saglasni sa činjenjima i ideologijom koju propagiraju Kovačević i Laković - zaključuje u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 15:22