Odbornici SO Ulcinj  / - M.K.
12/05/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SD i SDP: Prihvatamo poziv FORCE, DP-a i DPS-a da zajedno formiramo novu vlast u Ulcinju

Opštinski odbori Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP) Ulcinja donijeli su odluku da prihvate poziv o formiranju nove lokalne vlasti u tom gradu, ciju ce okosnicu ciniti dosadašnji koalicioni partneri FORCA, DP, SD i SDP uz podrsku pet odbornika DPS-a.

SD i SDP ranije su sa žaljenjem konstatovali da vlast konstituisana nakon 2022. godine više ne postoji, te da pomenute partije niti jednim svojim potezom nijesu takvom epilogu doprinijele, niti su na bilo koji način narušili odredbe koalicionog sporazuma na osnovu koga je ta vlast konstituisana. Već su, naprotiv, imajući u vidu interes Ulcinja, učinile sve da do pomenute krize ne dođe.

- Kadrovi SD-a i SDP-a su, od formiranja, sada već odlazeće ulcinjske lokalne vlasti, profesionalno i odgovorno obavljali poslove koje su preuzeli, radili u interesu opštine i svih građanki i građana Ulcinja, te iza sebe ostavili konkretne i mjerljive rezultate, koje niko dobronamjeran ne može da spori - navodi se u zajedničkom reagovanju dvije partije.

Sa zajedničke konferencije FORCE I DP-a poručeno: URA podstiče tenzije, razdor i manipulacije u Ulcinju

Iz SD-a i SDP-a su istakli da je turistička sezona u Ulcinju već počela i da se, shodno tome, Ulcinj mora što hitnije izvesti iz krize i uspostaviti vlast koja proizilazi iz jasne većine u lokalnom parlamentu.

- Imajući u novonastali razvoj događaja, zbog kojeg je u susret turističkoj sezoni od koje su očekivanja velika, prijetila potpuna paraliza sistema koja bi izvjesno dovela do nemogućnosti kvalitetnog zadovoljenja potreba naših građana, odlučili smo da reagujemo brzo da bismo što prije stabilizovali političke prilike u našoj opštini. Kako se iskristalisala mogućnost kreiranja nove jasne većine u lokalnom parlamentu, koja će izvjesno imati i više od neophodnih 17 odbornika, odlučili smo da formiramo stabilnu novu lokalnu ulcinjsku vlast sa FORCA-om, DP-om i DPS-om, a moguće i sa još nekim političkim subjektima - poručili su iz ulcinjskog SD-a i SDP-a.

- Naši kadrovi će, dodaju u ovim partijama, jednako kako su to činili i do sada, nastaviti da posvećeno, profesionalno i odgovorno obavljaju svoje poslove, u najboljem interesu svih građanki i građana Ulcinja - zaključuje se u saopštenju SD-a i SDP-a.

Barјaktari smiјenio načelnike i sekretare iz Force

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 21:05