Damir Šehović / Foto: Lazar Ružić/DAN
17/05/2024 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šehović u Nikšiću: Aktuelna vlast talac politike Andrije Mandića

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović na sjednici opštinskog odbora te partije u Nikšiću poručio je da je aktuelna vlast talac politike Andrije Mandića.

- Očigledno je da je aktuelna vlast talac retrogradne politike nekadašnjeg Demokratskog fronta i Andrije Mandića kao suštinskog lidera parlamentarne većine, i da kao takva predstavlja ozbiljnu prijetnju po suštinske evropske vrijednosti i građanski karakter države i društva. Nadstranački savez SD-a, SDP-a i LP-a će biti svojevrstan glas razuma, odnosno najdosljedniji protivnik svakoj populističkoj i nacionalističkoj politici koja, nažalost, sve više u Crnoj Gori uzima maha - kazao je Šehović.

Dodao je da se zato poslednjih dana naša država žestoko blamira pred Ujedinjenim nacijama i civilizovanim svijetom zbog svoje neodlučnosti u vezi njemačkog predloga Rezolucije o Srebrenici.

Muratović: Direktorica škole u Nikšiću zbog Kovačevića zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori

- Do juče su nas zbog toga svađali sa Bosnom i Hercegovinom, danas nas najavama novih rezolucija svađaju sa Hrvatskom, a sjutra ko zna sa kim. Evidentno je da Vlada funkcioniše po principu „korak naprijed, dva nazad“ i da kao takva nema ni kapacitet ni karakter da se odupre aktuelnim vlastima u Beogradu i Banja Luci, kojima nikako ne odgovora brzi napredak Crne Gore u evropskim integracijama - saopštio je lider SD-a.

Potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša je naglasio da ništa bolja od regionalne nije ni socio-ekonomska politika aktuelne vlasti, koja je dominantno zasnovana na demagogiji i olako datim obećanjima, iza kojih ne stoje adekvatne analize i dugoročno održivo ekonomsko uporište.

- O tome svjedoči i činjenica da su nedavno odbijeni naši amandmani o povećanju novčane podrške najsiromašnijima u Crnoj Gori, kao i činjenica da se na suštinski i sistemski način najmanje priča o ekonomiji, poljoprivredi, investicijama, turističkoj sezoni, cijenama, socijali, odnosno životnom standardu, stanju u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, ljudskim pravima, diskriminaciji - saopštio je Mugoša.

Poslanici Branislav Nenezić i Nikola Zirojević su istakli da zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se naše društvo nalazi, niko ko je odgovoran prema ovoj državi i njenim vitalnim interesima, na koje se inače vrlo posvećeno i organizovano atakuje sa raznih strana, nema pravo da stoji po strani, i da čeka da se politička klima sama od sebe promijeni na bolje.

-Upravo zato nadstranački savez, čiju će okosnicu činiti SD, SDP i LP ima ambiciju da otvori prostor za angažman nepartijskih udruženja i pojedinaca, koji su jednako kao i mi zabrinuti nad političkom i ukupnom društvenom zbiljom kojoj pune četiri godine svjedočimo - zaključili su Nenezić i Zirojević.

Sjednica opštinskog odbora SD-a u Nikšiću je organizovana u okviru aktivnosti obilazaka odbora i razgovora sa članstvom, u kontekstu najavljenog novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 18:16