U Ulcinju formirana nova vlast / - MEDIA BIRO
13/05/2024 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Ulcinju formirana nova vlast; Nimanbegu: Ova koalicija neće biti revanšistička

U Ulcinju je danas potpisan koalicioni sporazum za vršenje skupštinske većine i vlasti u Opštini Ulcinj od 2024. do 2026. godine.

Potpisnici ovog sporazuma su Demokratska partija (DP), FORCA, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Demokratski savez u Crnoj Gori (DSCG) i Bošnjačka stranka (BS).

- Mislim da će vrijeme najviše pokazati ko je odgovoran da smo usred koalicionog sporazuma došli do novog. Najzaslužniji su oni koji nisu ovdje. Ova koalicija će se zasnovati na radu, nemamo prevelike euforije i garantujem da ova koalicija neće biti revanšistička. Ovo će biti koalicija koja želi da radi i da osigura stabilnost u ovom gradu. Sada imamo jednu veliku stabilnu skupštinsku većinu koja će sigurno dati doprinos da ovaj grad nastavi da radi sve bolje i bolje i da će funkcije koje će preuzeti koalicioni partneri raditi odgovorno, kazao je Lider Force Genci Nimanbegu.

BS prihvatila poziv: Bićemo dio nove većine u Ulcinju

Predsjednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka istakao je da se nada da će koalicija funkionisati i nakon perioda vršenja vlasti od 2024. do 2026.

- Ono što me raduje je da smo mi postigli da imamo jednu većinu koja se odavno nije vidjela u našem gradu, a to je dvotrećinska većina. Odmah krećemo sa realizacijom sporazuma, a najbitnije je da lokalne službe i Opština budu što prije u funkciji i usmjerene građanima pred turističku sezonu, kazao je Đeka.

DPS, koji je dvije godine bio u opoziciji, potpisivanjem koalicionog sporazuma je postao dio vlasti u Ulcinju.

- Smatram da je došlo vrijeme da svi konstituenti vlasti budemo ozbiljni, da radimo za Ulcinj, jer grad puno očekuje. Svi znamo koliko grad Ulcinj ima potencijala. Svako od nas mora biti odgovoran prema funkcijama koje će obavljati, kazao je predsjednik OO DPS Ulcinj, Arijan Ljamović.

image

U Ulcinju formirana nova vlast

- MEDIA BIRO
image

U Ulcinju formirana nova vlast

- MEDIA BIRO
image

U Ulcinju formirana nova vlast

- MEDIA BIRO
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jun 2024 23:03