Predrag Zenović / - MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA
14/05/2024 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zenović: Budva će ponovo biti centar kulturnih zbivanja u Crnoj Gori i regionu

Nosilac izborne liste „Evropa sad – Budva ima šansu“ Predrag Zenović poručio je da razvoj kulture u Budvi nije moguć bez jakih i neophodnih institucija i kapaciteta.

- Zato ćemo odmah, nakon izborne pobjede i formiranja vlasti, osnovati Sekretarijat za kulturu, izgraditi multifunkcionalni kulturni centar, podržati projekte nezavisne kulturne scene, kao i izgradnju fabrike suvenira za Crnu Goru, naveo je on.

Zenović je govoreći o stanju u kulturi rekao da je Budva oduvijek bila poznata kao grad kulture i stvaralaštva, ali nedostatak jasne vizije, ulaganja u kulturne kapacitete i izostala podrška kulturnoj sceni dovela je do stanja u kome se danas nalazimo.

Zato, kako navodi, ovom problemu pristupiće sistemski i dati riješenja koja će Budvu da vrate u centar kulturnih zbivanja u Crnoj Gori i regionu i ponuditi građanima i posjetiocima program tokom cijele godine.

- Obnovićemo neke stare festivale i događaje, kao što su Festival pjesama Mediterana, po kome je naš grad bio poznato na cijelom Jadranu, i pokrenuti filmski festival koji nedostaje na ovim prostorima, dodao je Zenović.

Zenović: Naša vizija je napredna, uspješna i evropska Budva

Govoreći o kulturnim potencijalima, Zenović se osvrnuo na budvanske bisere Stari grad  i Sveti Stefan, obećavajući njihovu zaštitu i obnovu.

- Uradićemo menadžment i urbanistički plan za Stari grad, obnoviti sve opštinske i kulturna dobra u Starom gradu, a za Sveti Stefan naći mjeru između valorizacije i uživanja kulturnog dobra, poručio je Zenović i dodao da Kosmač i Mogren moraju da budu valorizovani otvarajući zaleđe za koncepciju održivog turzima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. maj 2024 22:40