Zirojević / SD
15/05/2024 u 17:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zirojević: Nova vlast nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose, ovaj put na meti Hrvatska

Nova vlast i nova parlamentarna većina, nakon Kosova i BIH, nastavlja da remeti dobrosusjedske odnose sa državama okruženja, saopštio je poslanik SD-a Nikole Zirojevića.

Ovog puta, ocijenio je on, na meti se našla Hrvatska, inače članica EU i jedna od država koja je do sad davala najsnažniji vjetar u leđa Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

- Nama u opoziciji namjera je sasvim jasna - od Crne Gore je u regionu potrebno napraviti beogradsku ispostavu koja bi, osim sa Srbijom, sa svim drugim državama bila u lošim odnosima. No, ovog puta smo od Hrvatske dobili sasvim jasnu poruku - da će ovakvo ponašanje izvjesno dovesti do ugrožavanja evropskog puta Crne Gore. Insistiranje na ovom pitanju ne iznenađuje od dijela vladajuće većine oličenog u koaliciji ZBCG koja se samo deklarativno zalaže za evropske integracije, ali je i te kako opasna poruka kada sa našim najbližim EU susjedom odnose svjesno i otvoreno kvari politički subjekt kome su puna usta Evrope, naveo je Zirojević.

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog rezolucije o Jasenovcu

Kako je saopštio, sreća za Crnu Goru je to što i Hrvatska, i BIH i Kosovo znaju da u ovoj državi postoji opozicija koja je iskreno posvećena evropskim integracijama i dobrosusjedskim odnosima sa svim našim susjedima koji to zaista i žele.

- Zbog toga je naša obaveza da od predstavnika većine tražimo da prekinu politička prepucavanja na način da nanose direktnu štetu Crnoj Gori i da nesuglasice unutar koalicije rješavaju između svoja 4 zida, ne brukajući dodatno ovu državu pred našim međunarodnim partnerima, zaključuje Zirojević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 17:38