/ -JUTJUB/SKRINSOT
18/04/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Disney otkupio animirani serijal „Om Nom Stories"

Serijal je rezultat rada tima animatora, reditelja i dizajnera zvuka iz Srbije i svijeta, koji je privukao na YouTubeu oko 4,1 miliona pretplatnika i više od 3,5 milijardi pregleda, istaknuto je u saopštenju

Kompanija Disney otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dječjeg serijala "Om Nom Stories" na svojoj platformi Disney +, saopštili su producenti.

Serijal je rezultat rada tima animatora, reditelja i dizajnera zvuka iz Srbije i svijeta, koji je privukao na YouTubeu oko 4,1 miliona pretplatnika i više od 3,5 milijardi pregleda, istaknuto je u saopštenju.

"Prikazivanje na Disney+ predstavlja novo poglavlje za 250 epizoda serije, koje će biti dostupne na 17 jezika. Ovaj animirani projekat je zasnovan na popularnim igricama ‘Cut the Rope‘", naveli su producenti.

Izvršni producent studija Metaxilasis iz Beograda i producent serijala Dmitrij Gorbunov je ocijenio da se "Om Nom Stories" – "iz skromne serije pretvorio u globalni fenomen koji ljudi vole".

– Iskreno se nadam da će ovo preslatko zeleno čudovište nastaviti da osvaja srca svuda, da širi oduševljenje i rasplamsava maštu djece širom planete – poručio je Gorbunov.

Serijal prati komične dogodovštine neodoljivog junaka iz popularne igrice, smotano čudovištance po imenu Nibl (Nibble) Nom, a tu su i njegova supruga Om Nel (Nelle) i nestašni sin.

Serijal "Om Nom Stories" realizovan je za britansku kompaniju Zeptolab sa Sound Guru Studios iz Beograda.

Kako je najavljeno, studio Metaxilasis razvija novi projekat animiranog serijala "Mozgić Borko i Motorko", koji će biti predstavljen u okviru programa Animation Production Days na Festivalu animiranog filma u Štutgartu u aprilu.

Djeca u Srbiji će moći da od jeseni prate serijal koji prati Mozgić Borka i njegovog robota, psa Motorka u pustolovinama po Vaugradu, gdje rešavaju svakodnevne probleme primjenjujući tehničke vještine, maštu i snagu prijateljstva, najavljeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:27