Madona / Instagram
15/05/2024 u 22:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Madona zaradila 225 miliona dolara od turneje: Održala 81 koncert na tri kontinenta

Prije deset dana Madona je okončala slavljeničku turneju “Celebration”, kojom je obilježila 40 godina na sceni. Bila je to veoma uspješna sezona za pjevačicu jer je uspjela da zaradi 225 miliona dolara, kako su saopštili Bilbord i Polstar.

Madona je tokom turneje obišla Evropu, Sjevernu i Južnu Ameriku i održala ukupno 81 koncert.

Posljednji je bio na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru koji je bio besplatan za publiku, a prisustvovalo je 1,6 miliona ljudi, čime je slavna zvijezda oborila svjetski rekord.

Ovo je bila Madonina treća turneja po uspješnosti, a održala ih je ukupno 12. Najviše je zaradila od “Sticky & Sweet Tour” iz 2009, kada je prihodovala 410 miliona dolara i oborila svjetski rekord, a potom sa “The MDNA Tour” iz 2012, kojom je ostvarila zaradu od 305 miliona.

Zanimljivo je da je upravo Bilbord prije tačno godinu dana, tik pred početak turneje “Celebration”, iznio podatak da je očekivana zarada od koncerata oko 110 miliona dolara, što je zapravo i realno ako se uzme u obzir da su nastupi održavani u halama, u kojima staje mnogo manje ljudi nego na otvorenom prostoru.

Međutim, tih dana iznenada je objavljeno da je Madona u bolnici u teškom stanju i životno ugrožena zbog nepoznate bakterijske infekcije. Početak turneje se odložio za oktobar, a cijene karata za koncerte drastično su porasle jer su fanovi po svaku cijenu željeli da vide kraljicu popa nakon životne borbe.

Tako se desilo da je Madona na kraju zaradila duplo više od slavljeničke turneje, 225 umjesto 110 miliona dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 17:03