Opšta bolnica Pljevlja / PV portal
15/05/2024 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

EPCG donirala OB Pljevlja 50.000 eura, veći dio novca ide za nabavku aparata za EEG

Danas je u prostorijama Direkcije EPCG u Nikšiću potpisan ugovor o donaciji 50.000 eura Opštoj bolnici Pljevlja za poboljšanje uslova rada.

Direktor OB Pljevlja dr Saša Grbović kazao je PV portalu da će veći dio novca biti utrošen za nabavku aparata za EEG (elektroencefalografiju) čime će se dijagnostika i kontrola pacijenata sa dijagnozom epilepsije i poremećaja svijesti po prvi u istoriji moći pljevaljskoj zdravstvenoj ustanovi. Grbović je naglasio da je već u toku, u Klinićkom centru Crne Gore (KCCG), obuka dva medicinska tehničara koji će rukovati aparatom, a OB Pljevlja dobija i prvi put subspecijalistu epileptologa.

– Ostatak novca ce biti utrošen za nabavku uređaja za endoskopsku hirurgiju paranazalnih šupljina (sinusa) čime ce se dijapazon usluga službe za ORL (uho, grlo, nos) uz već potpisan ugovor o nabavci Videohead impuls testa (VHIT), značajno proširiti. Za tu službu u toku ove godine iz ove donacije i prethodno pomenutog VHIT utrošeno oko 45.000 eura - kazao je direktor Opšte bolnice Pljevlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. maj 2024 20:04