Opštinsko takmičenje recitatora održano u Kolašinu / -FOTO: CK KOLAšIN
15/05/2024 u 17:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Opštinsko takmičenje okupilo recitatore u Kolašinu

Opštinsko takmičenje recitatora okupilo je danas u Kolašinu, u Velikoj sali Centra za kulturu, brojne učenike koji su izražajno i znalački govorili stihove.

Žiri koji su činili: Milica Šćepanović, profesorica francuskog jezika i književnica, Gorica Ilinčić, bibliotekarka i Željko Kostić, profesor engleskog jezika i dobitnik međunarodne nagrade za kratku priču, imao je težak zadatak, obavijestili su organizatori.

U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Ema Vučinić, učenica četvrtog razreda OŠ "Risto Manojlović", koja je recitovala "Plavu zvezdu" Miroslava Antića. Drugo mjesto pripalo je Moniki Dulović, učenici petog razreda, takođe iz OŠ Risto Manojlović", za pjesmu "Dijete je čovek važan", a trećeplasirana je takođe učenica iste čkole koja pohađa peti razred, Dejana Dožić, sa "Lažljivom pjesmom" Miroslava Antića.

image

Opštinsko takmičenje recitatora održano u Kolašinu

-FOTO: CK KOLAšIN

U srednjoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Ksenija Jovanović, učenica devetog razreda OŠ "Risto Manojlović" koja je govorila pjesmu Silvije Maksić "Svetlost". Drugo mjesto osvojila je Anastasija Rakočević, učenica osmog razreda OŠ "Risto Manojlović" koja je govorila pjesmu "Zaustavite vrijeme" Jovane Vuković. Treće mjesto pripalo je Damnjan Marković, učenik sedmog razreda OŠ "Međuriječje", koji je govorio pjesmu "Plavi čuperak" Miroslava Antića.

image

Opštinsko takmicenje recitatora u Kolašinu

-FOTOČ CK KOLAšIN

U starijoj kategoriji učestvovalo je šest takmičara, a prvo mjesto osvojila je Milena Vuković, učenica drugog razreda SMŠ "Braća Selić", a govorila je "Pismo gospođe Helge" Đoka Stojčića, a drugoplasirana je Anđela Bulatović, učenica trećeg razreda SMŠ "Braća Selić" sa pjesmom "Jefimija" Milana Rakića. Treće mjesto zauzela je Iva Kljajić, učenica prvog razreda SMŠ "Braća Selić", za pjesmu "Tebi ljubavi" Dragana Konstantinovića.

image

Opštinsko takmičenje recitatora održano u Kolašinu

-FOTO: CK KOLAšIN

Nagrade je uručio potpresjednik Opštine Kolašin Miodrag Bulatović, a posebnom nagradom Opština Kolašin je darivala učesnika programa Nenada Bojića, iz Dragovića Polja, koji je na Festivalu JU Zahumlje u Nikšiću, dobio nagradu za prozni tekst: "Mama je glagol od glagola raditi".

Opštinsko takmičenje recitatora održano je u organizaciji JU Centra za kulturu pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 19:13