Napad na policiju u Francuskoj / - FOTO: PRTSC
14/05/2024 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Novi snimak napada na zatvorski konvoj u Francuskoj: Napadači prepriječili put i zapucali na policajce

Naoružani napadači napali su zatvorski konvoj u Francuskoj i oslobodili poznatog narko bosa Mohameda Amra zvanog Muva.

Dvojica francuskih policajaca su ubijena dok je troje ranjeno prilikom napada na konvoj. Na novom uznemirujućem snimku vidi se cio napad i kako crni automobil na naplatnoj rampi u Normandiji iznenada udara u policijski kombi nakon čega dotrčavaju četvorica maskiranih napadača i otvaraju vatru.

Otmičari su potom otvorili vrata policijskih automobila i izvukli Mohameda Amra sa lisicama na rukama. Amra, koji je navodno jedan od vodećih trgovaca narkoticima u Francuskoj, trebalo je da bude prebačen iz Ruana u zatvor u Evreu.Na drugom šokantom snimku, koji je zabilježio putnik iz autobusa koji je u trenutku napada prolazio naplatnu stanicu, vidi se maskirani napadači kako drže u rukama AK47. Vide se i lokve krvi ispred kombija. 

Komandir regionalne policije aktivirao je plan "kobac" koji podrazumijeva da se cijela policija stavlja u stanje pripravnosti. Poslednji put plan je korišćen tokom potrage za ozloglašenim gangsterom Redoinom Faidom 2018. godine i 2015. nakon napada na redakciju lista Šarli Ebdo.

Ubijena dva francuska čuvara zatvora, a trojica ranjena

Oglasio se i francuski predsjednik Emanuel Makron.

- Napad, koji je odnio živote zatvorske službenike, šok je za sve nas. Nacija stoji uz porodice nastradalih i povrijeđene policajce i njihove kolege. Sve se čini da se pronađu počinioci ovog zločina kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda. Bićemo nepokolebljivi - napisao je Makron na svom nalogu na društvenoj mreži X.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 21:43