Marija Zaharova / FOTO:AP/Arhiva
15/05/2024 u 09:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zaharova: Blinken se ruga Ukrajincima

Posjeta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu i njegov nastup u jednom od lokala u ukrajinskoj prijestonici izgledaju kao da je američki zvaničnik došao da se ruga i podsmjeva ukrajinskom narodu, za čije trenutno stanje SAD snose krivicu, ocijenila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Ja bih lično sugerisala da su sve ove pjesme sa gitarom, ova opscenost u načinu iznošenja informacija od samog Blinkena, ovaj prezir, ova apsolutna arogancija, ovaj stalni cinizam... Imam osjećaj: možda je to namjerno? Ili se ovo možda smišljeno radi na ovaj način? A možda je u pitanju đavolski ples na ukrajinskim kostima američkih mentora Zelenskog - istakla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Ona je podsjetila da postoji mišljenje da se zločinac uvijek vraća na mjesto zločina.

- Možda je to ista priča,  svi ovi američki zvaničnici odlaze tamo da se ponovo rugaju, da budu svjedoci svog krvavog djela i samo ih ismjevaju - naglasila je Zaharova.

Blinken je u utorak otputovao u iznenadnu posjetu Kijevu kako bi "poslao snažan signal podrške Ukrajincima koji se trenutno nalaze u veoma teškom trenutku".

Blinken u Kijevu: Rusija mora da plati obnovu

Tokom posjete, Blinken se u jednom od prijestoničkih kafića pridružio lokalnom bendu kako bi izveo pjesmu "Rockin‘ in the Free World" Nila Janga.      

Video snimci koji kruže Instagramom prikazuju Blinkena kako pjeva i svira gitaru zajedno sa drugim muzičarima na sceni.

Blinken je poznat po svojoj ljubavi prema muzici, koju je nazvao svojom "najvećom nepolitičkom strašću".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 11:56