Peskov / - (EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL)
12/05/2024 u 07:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Peskov: Evropljani idu na sve ili ništa, shvataju rizik od potpunog kolapsa Ukrajine

Zapadne zemlje namjerno podstiču eskalaciju sukoba jer shvataju rizik od potpunog kolapsa Ukrajine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, provokativne izjave zapadnih političara predstavljaju namjernu eskalaciju tenzija.

- Evropljani idu na sve ili ništa uvidjevši da se situacija ubrzano mijenja na štetu Ukrajinaca. Zato oni preuveličaju ovu situaciju- istakao je on u intervjuu novinaru ruske državne televizijske i radiodifuzne kompanije (VGTRK) Pavelu Zarubinu.

Peskovaje podsjetio na dvosmislene izjave koje su zapadni političari davali poslednjih mjeseci i kao primjer naveo riječi francuskog predsjednika Emanuela Makrona koji „sve češće daje izjave o potencijalnom razmještanju zapadnih trupa u Ukrajini“.

Makron ponovo o mogućnosti slanja zapadnih trupa u Ukrajinu

Takođe je pomenuo i izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona koji je rekao da se zvanični London ne protivi ukrajinskim udarima na rusku teritoriju britanskim oružjem, prenosi Sputnjik.

Peskov je ujedno i upozuorio da je Rusija više puta isticala da je direktna umiješanost zapadnih zemalja u sukob u Ukrajini opasna zbog nekontrolisane eskalacije sukoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 18:41