Ilustracija / - EPA
14/05/2024 u 22:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alarm za Zelenskog: "Ne šaljemo trupe u Ukrajinu"

Estonski ministar odbrane Hano Pevkur negirao je danas informaciju da su u toku "ozbiljni razgovori" o slanju evropskih trupa u Ukrajinu i rekao da taj predlog nije naišao na podršku ni u Estoniji ni na nivou Evropske unije, prenijeli su danas estonski mediji.

Pozivajući se na savjetnika za bezbjednost estonskog predsjednika Alara Karisa Madisa Rola, časopis Brejking Difens u ponedjeljak je prenio da je estonska vlada uključena u ozbiljne razgovore o mogućem slanju trupa u Ukrajinu, prenosi Evropska pravda.

Navodi se da je Rol rekao da bi bilo idealno ako bi se to dogodilo kao dio šire misije NATO. Pevkur je, međutim, rekao da se vlada nije upuštala u konkretne razgovore o slanju trupa u Ukrajinu.

- Ovdje nema ničeg novog. Kada je Francuska predlagala da se razmotri da li bi Evropa i njeni saveznici mogli da učine više, ova ideja je pominjana u različitim razgovorima, ali nije naišla na podršku, jer nije potpuno jasno šta bi se time postiglo, čak ni među ukrajinskim saveznicima - rekao je Pevkur i ocijenio da je izjava Madisa Rola protumačena "previše liberalno".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 06:01