Redžep Tajip Erdogan / - EPA
15/05/2024 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Erdogan: Netanijahua čeka ista sudbina kao Mladića i Karadžića

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, koga je nazvao “kasapinom Gaze” čeka sudbina Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Erdogan je to rekao članovima kluba zastupnika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom parlamentu.

– Upamtite, Hitler nije bio sam kada je činio Holokaust. Mnoge zemlje u Europi podržavale su Hitlera.

Dok je Hitler vršio nemilosrdne masakre i genocid, osjećao se vrlo jakim, moćnim i nepobjedivim. Šta se dogodilo? Pucao je sebi u glavu, a spaljeno tijelo mu je pronađeno u njegovom bunkeru koji je bio u ruševinama, poput Njemačke – rekao je Erdogan, prenijela je Anadolija.

Naglasio je kako su isto tako Evropa i mnoge zemlje stajale iza vođa bosanskih Srba, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, dok su u Bosni, kako je rekao, “činili zločine”.

– Oni su pred očima svijeta ubili 8.372 naše bosanske braće. Nisu ni pomislili da će jednog dana za to polagati račun. I šta se dogodilo? Uhvaćeni su, izvedeni pred sud i ti nekad “moćni” političari i genocidni generali su odgovarali. Sada čekaju smrt u zatvoru. Ne zaboravite, “kasapina Gaze” Netanijahua i njegove saučesnike u genocidu u Gazi, prije ili kasnije čeka ista sudbina – podvukao je Erdogan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 21:44