Rafa / - EPA
13/05/2024 u 23:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Iz Rafe pobjeglo 360.000 ljudi

Iz Rafe je prošle nedelje zbog kontinuiranog izraelskog bombardovanja, koje je presjeklo isporuku humanitarne pomoći, pobjeglo skoro 360.000 ljudi, objavila je agencija UN za palestinske izbjeglice (UNRWA), u danu kad je u Rafi potvrđena i pogbija jednog zvaničnika UN.

Od prve izraelske naredbe za evakuaciju pobjeglo je oko 360.000 ljudi, navela je agencija UN u objavi na društvenoj mreži Iks (X), pozivajući se na letak izraelske vojske kojim se naređuje u istočnom Rafi da napuste svoja skloništa, piše N1.

U drugom upozorenju, UNRWA je upozorila na „ograničeni humanitarni pristup“ i preko Pojasa Gaze, što je sada „pitanje života ili smrti“ za Palestince koji već trpe „nemilosrdno bombardovanje“, uz dodatnu nesigurnost da će imati i hranu.

- Odmah i hitno nam je potreban bezbjedan prolaz za humanitarnu pomoć i aktiviste - insistirala je agencija UN.

Apel dolazi upravo usred novih izvještaja o granatiranju izbegličkog kampa Džabalija na sjeveru enklave, objavljeno je na portalu UN.

- Bombardovanje i druga naređenja za evakuaciju izazvala su pojačano raseljavanje i strah za hiljade porodica- na sjeveru, saopštila je UNRWA.

- Nema se kuda. Bez prekida vatre nema bezbjednosti - naglasila je agencija UN.

(UŽIVO) Ministarstvo zdravlja u Gazi: Nekoliko sati do kolapsa zdravstvenog sistema

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 21:49