Ilustracija / Shutterstock
10/05/2024 u 23:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zvaničnik Hamasa: Mi želimo pravi sporazum, ali Netanijahu želi nastavak rata

Hamas želi smirenost i pravi sporazum o prekidu vatre u Gazi, ali izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da se rat nastavi, izjavio je danas visoki zvaničnik Hamasa Halil al Haja.

- Hamas nije suspendovao niti se povukao iz pregovora o (primirju), okupacija se okrenula protiv predloga posrednika - rekao je Al Haja za televiziju Al Arabi, prenio je Rojters.

Palestinska militantna grupa saopštila je ranije danas da su se napori da se pristane na prekid vatre u Pojasu Gaze vratili na početak nakon što je Izrael odbio predlog međunarodnih posrednika.

Posljednja runda pregovora o primirju u Pojasu Gaze završena je nakon što je Izrael posrednicima, uključujući SAD, Egipat i Katar, ukazao na rezerve koje Tel Aviv ima kada je u pitanju predlog Hamasa za oslobađanje talaca, rekao je izraelski zvaničnik za Rojtes.

Zvaničnik je naveo da se izraelska delegacija vratila iz Kaira, a da će Izrael nastaviti vojne operacije u Rafi i drugim djelovima palestinske enklave kao što je bilo planirano.

(UŽIVO) EU osuđuje napad na prostorije UNRVA u Jerusalimu

Pregovori su nastavljeni u Kairu u utorak, kada su se u egipatsku prestonicu vratile delegacije Hamasa i Izraela, nakon što je prethodna runda pregovora propala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 03:56