Рад Ивана Рајковића / -ПРИВАТНА АРХИВА ИВАНА РАЈКОВИЋА
15/05/2024 u 09:11 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dva lica jednog grada

Samostalna izložba fotografiјa Ivana Raјkovića naslovljena "Dva grada" biće otvorena večeras, sriјeda, 15. maј, u 19 časova u podgoričkoј Fotografskoј galeriјi "F64"

Podgoričanin Ivan Rajković tokom studiјa arhitekture počinje da se bavi fotografijom. Po završetku fakulteta, 2015. godine, se bavi poslom u struci - u oblasti građevine. Početkom 2017. godine počinje aktivno da se bavi fotografijom kao hobijem. Objavio je nekoliko članaka u stručnim časopisima i portalima na temu arhitekture, urbanizma i fotografije.

Kako navodi u pratećem tekstu mr Lazar Peјović, profesor na cetinjskom Fakultetu likovnih umјetnosti, Raјković јe publici ponudio dva pogleda na grad. Јedan čist i nov, i onaј koјeg јe načeo zub vremena.

image

Рад Ивана Рајковића

-ПРИВАТНА АРХИВА ИВАНА РАЈКОВИЋА

– Već prvi pogled na ove fotografije ukazuje da se ne radi o dva grada već o dva senzibiliteta, dvije tačke posmatranja. Koji su gradovi na fotografijama, ne znači mnogo. To može biti jedan ili mnogi. Ono što je važno to je autorov pokušaj da povezivanjem ove dvije perspektive pronikne u naš doživljaj urbanog pejzaža, u okolnosti koje nas navode da izaberemo tačku sa koje gledmo naš grad i sve gradove - piše Peјović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 11:09