/ -
30/04/2024 u 17:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premješteni posmrtni ostaci Bata Živojinovića

Posmrtni ostaci Velimira Bata Živojinovića premješteni su iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, u porodičnu grobnicu u selu Koraćica.

To je selo u kojem je glumac odrastao, a najveća želja danas, 30. aprila, mu je i ispunjena - počiva pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović, piše Telegraf.rs.

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premješteni. Međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gdje bi on trebalo da bude premješten prolazi vodovodna cijev koju su iz vodovoda, potom, premjestili. Zatim smo čekali da prođe neko vrijeme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to riješeno, te možemo krenuti u proceduru premještanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obaviješteni - kazao je ranije Batov sin Miljko Živojinović.

Velimir Bata Živojinović je bio jedan je od najpoznatijih glumaca koji su potekli sa ovih prostora i jedan od rijetkih koji je ostvario globalnu prepoznatljivost i slavu širom svijeta.

U svom bogatom umjetničkom opusu ostvario je uloge u više od 350 filmova, a nagrađen je brojnim prestižnim nagradama za ostvarenja u filmskoj umjetnosti u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:55