/ -FACEBOOK
15/05/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čaj od kamilice posvjetljuje kosu

Ako imate svjetliju kosu, možete je još posvijetliti ili izvući pramenove pomoću omiljenog čaja. Posvjetljenje kose kamilicom je zaista jednostavno.

Potrebna vam je jedna šolja suvih cvjetova kamilice (najbolje ne koristiti kamilicu u kesicama) i emajlirana ili staklena posuda (metalne će reagovati s kamilicom i efekat bi mogao biti poništen).

Prelijte šolju suvih cvjetova kamilice s dvije šolje vruće vode. Stavite na šporet i pustite da kuva 30 minuta. Skinite sa šporeta, poklopite i ostavite dok se ne umlači.

Procijedite kroz plastičnu cjediljku u posebnu posudu. Kosu operite kao i obično, a dobijeni čaj iskoristite za finalno ispiranje kose. Radite ovo iznad posudice kako biste skupili čaj i ponovo isperite kosu. Ponavljajte nekoliko puta. Za najbolji efekt ponavljajte ovo nekoliko puta mjesečno.

Balzam koji pravite od kamilice i maslinovog ulja takođe može biti efektan. Pola šolje suvih cvjetova kamilice potopite u pola šolje maslinovog ulja. Uspite u teglicu, poklopite i ostavite na sunčanom mjestu nekoliko sedmica. Promućkajte povremeno i poslije samo procijedite. Koristite ovaj balzam za vrhove kose.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 19:23