Luka Rakčević / -
14/05/2024 u 10:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbor za finansije: Stigao Rakčević, izvještaj o radu gradonačelnice prihvaćen

Prvobitno izveštaj o radu gradonačelnice nije razmatran jer se na sjednici nije pojavio predlagač, a onda se pred sam kraj sjednice pojavio Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice

Odbor za finansije, privredu i razvoj dao je saglanost na izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za 2023. godinu. Na početku sjednice odbora, ova tačka nije razmatrana jer se nije pojavio Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice, koji je u ime predlagača trebalo da brani izvještaj. Rakčević se pojavio pred kraj sjednice odbora.   

– U izvještaju je sumirano sve što smo radili u prethodnoj godini. Rezultati koje smo postigli su dobri, ali uvijek postoji prostora da bude bolje – rekao je Rakčević.  

Odbor je dao saglasnost o preuzimanju dijela duga po osnovu kreditnog zaduženja preduzeća Vodovod i kanalizacija. Sekretar za finansije Balša Špadijer je rekao da dug preuzimaju jer Vodovod nije u mogućnosti da ga izmiruje.  

-  Zbog otežanog poslovanja preduzeće nije u mogućnosti da izmiruje kredit zbog čega smo mi iz uprave Grada predložili da preuzmemo dio duga, a to je 437.000 eura. U pitanju je kredit koji se odnosi na izgradnju infrastrukutre na području opština Zeta i Tuzi - rekao je Špadijer.  

image

Predstavnici predlagaca na sjednici odbora za finansije

-

Odbor je dao saglasnost na odluku o opštinskim i nekategorisanim putevima na teritoriji Glavnog grada. Data je saglasnost na izvještaje o radu preduzeća za prošlu godinu i to Vodovoda, Čistoće, Zelenila, Pogrebnih usluga, Komunalnih usluga, Tržnica i pijaca i Deponije. Sekretar za komunalne poslove Andrija Babović ocijenio je da su sva preduzeća realizovala povjerene poslove, ali da se mora imati u vidu da je veliki broj tužbi zaposlenih i Granski kolektivni ugovor uticao na njihovo poslovanje. 

Data je saglasnost na izvještaje o radu u prošloj godini Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Glavnog grada i Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. 

Sekretar za planiranje prostora Miljan Barović je saopštio da je ovaj organ uprave dao mišljenje na izvještaje te da su se stekli uslovi za njihovo razmatranje. 

Data je saglasnost na izvještaje o radu ustanove kulture u prošloj godini i to Gradskog pozorišta, Muzeja i galerija, NB „Radosav Ljumović", KIC-a „Budo Tomović", Dječjeg saveza, Dnevniog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktvnih supstanci – Podgorica za 2023. godinu. 

Odbor je dao saglasnost na izvještaj o radu Službe komunalne policije u prošloj godini, ali i izvještaj o sprovođenju Strateškog plana razvoja Glavnog grada Podgorica za 2023. godinu.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 14:30