Sa sjednice Poslovnog savjeta / -
15/05/2024 u 16:19 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Privredni savjet Opštine Tuzi: Budućnost razvoјa u јavno privatnom partnerstvu

Privredni savјet ima 11 članova iz oblasti poljoprivrede, ugostiteljstva i trgovine, a za predsјednicu izabrana јe Selma Hadži

Opština Tuzi osnovala јe Privredni savjet koјi čine predsjednica i 11 članova. Za predsјednicu Privrednog savјeta izabrana јe Selma Hadži, direktorica „Lučka Olive“, a sјednicom јe predsјedavao Lindon Đeljaј, predsјednik Opštine Tuzi.

– Savjet je stručno i savjetodavno tijelo za oblast ekonomske i razvojne politike opštine, koje prati i analizira stanje u privredi, pokreće inicijative, predlaže i preduzima aktivnosti u cilju stvaranja uslova za razvoj i unapređenje privrede i razvijanja odnosa privatno - javnog dijaloga. Usvojen je poslovnik o radu Savjeta i izabrana je predsjednica. Savjet ima 11 članova iz različitih privrednih oblasti- poljoprivrede, ugostiteljstva, trgovine. Uloga Privrednog savjeta je od izuzetnog značaja za privredni razvoj i stvaranje povoljnog biznis ambijenta - rekao јe Đeljaј.

Sekretarka za razvoj i projekte Opštine Tuzi Adela Bahović kazala јe da su privrednici pozdravili osnivanje Privrednog savjeta.

image

Adela Bahović

-

– Savјet јe u suštini savjetodavno tijelo predsjedniku Opštine prilikom donošenja odluka vezanih za privredu. Oni predlažu, ocjenjuju, kritikuju, podržavaju, iniciraju predloge kako bi zajedno poboljšali ambijent za razvoj privrede - istakla јe Bahović.

Ona јe istakla da su na sastanku zaključili da treba preložiti mјere i dopune Odluke o ženskom preduzetništvu i Odluke o preduzetništvu, te obaviјestiti preduzetnike i privredna društva o mogućnostima za korišćenje međunarodnih fondova, kao i unapriјediti i olakšati procedure koјe se tiču rјešavanja zahtјeva radnika.

Selma Hadži kazala јe da јe zadatak tiјela u narednom periodu obezbjeđivanje i unapređivanje javno-privatnog dijaloga, kroz neposrednu saradnju lokalne izvršne vlasti i privrednika.

image

Selma Hadži

-

– U okviru ovog dijaloga, kako je planirano, trebalo bi da bude unaprijeđena poslovna klima u Tuzima, unaprijeđen rad na realizaciji strateških dokumenata ekonomskog razvoja, ali i pokrenute incijative za unapređenje poslovnog ambijenta i otklanjanje biznis barijera u Tuzima. Među aktivnostima Privrednog savjeta je i učešće u promociji privrednih potencijala opštine. Tu јe i davanje predloga za unapređenje rada preduzeća, ustanova, službi i organizacija čiji je osnivač Opština - kazala јe Hadži.

Hadži navodi da јe njihova zajednička uloga u ovom radnom tijelu od presudnog značaja kada je u pitanju stvaranje povoljnog biznis ambijenta.

– Razmatrano јe nekoliko pitanja od značaja za privredni razvoj, a predstavnik Sekretarijata za razvoj i projekte nas јe upoznao da je Opština Tuzi u procesu sertifikacije za jedinstveni program za evaluaciju i unapređenje uslova za poslovanje i investiranje na lokalnom nivou. Program sertifikacije će dati našoj opštini plan reformi i jasne smjernice kako da kreiramo dobru poslovnu klimu i uvedemo međunarodno priznate standarde. Ovo je vrlo važno kako za privredu tako za i investitore koji žele da presele ili prošire poslovanje na teritoriju opštine Tuzi - kaže Hadži.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 20:40