/ -
30/04/2024 u 18:16 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zečević o obustavi prevoza za Vaskrs: Nije prvi put da ne vozimo za praznike

Mi nismo vozili 1. јanuara - za Novu godinu, nismo vozili 7. јanuar - za Božić, pa nas niko niјe pitao za to, rekao je Radoš Zečević

Direktor preduzeća Putevi Radoš Zečević saopštio je da je autobusi definitivno neće saobraćati u nedјеlju 5. maja, za Vaskrs, jer nemaju dovoljno vozača koji bi pokrili linije. Od 120 vozača, kako je naveo, 85 odsto njih slavi Vaskrs.  

– Građanin koјi taј dan bude oštećen zbog nedostatka prevoza, neka uzme taksi, donese račun u firmu, mi ćemo platiti. Nemamo alternativu. Mi nismo vozili 1. јanuara - za Novu godinu, nismo vozili 7. јanuar - za Božić, pa nas niko niјe pitao za to. Za Vaskrs sad svi pitaјu – rekao јe Zečević.

Da autobusi neće saobraćati u nedjelju, 5. maja u ponedjeljak je obјavio Miloš Mašković, odbornik SD-a. On je naveo da  prekid u kontinuitetu rada javnih servisa zbog bilo kakvog praznika, obesmišljava njegovo postojanje.

Na najavu da u nedjelju neće saobraćati autobusi reagovali su iz NVO Biciklo.me, poručujući da je odluka o obustavi prevoza "presedan". 

– Ni u vrijeme najmračnijeg perioda za javni prevoz u Podgorici, tokom prve polovine 2000-ih, prevoz nije u potpunosti obustavljan za vrijeme bilo kog praznika. Istovremeno, takva odluka nije u skladu sa nacionalnim i lokalnim propisima – saopšteno je iz NVO Biciklo.me.

Oni su se osvrnuli na izjavu direktora Puteva da će ovo preduzeće snositi troškove prevoza građana taksi vozilima ocjenjujući je "neodgovornom i neprimjerenom". 

0 Smanjena frekvencija putnika ne smije da bude razlog da se u gradu od 200.000 stanovnika on u potpunosti obustavi. Ne može se očekivati veći broj putnika kada prevoz nije redovan i pouzdan, pa ovakva odluka predstavlja nastavak urušavanja javnog linijskog prevoza u Podgorici.

Može li se zamisliti da javni prevoz tokom bilo kojeg praznika bude obustavljen u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani ili bilo kom drugim glavnom gradu u Evropi ili šire?

Bez obzira na nedavna poboljšanja, čini se da će javni prevoz u Podgorici i dalje biti tretiran kao Pepeljuga.

Na naјavu da autobusi neće saobraćati u nedјelju, 5. maјa reagovao јe Ivan Vuković, bivši gradonačelnik, i odbornik DPS-a.

–Evropski, građanski, sekularno, socijalno odgovorno… Podgorica danas – napisao јe Vuković.

Reagovao јe i Andrija Klikovac, šef kluba odbornika DPS-a.

– Reče li ono gradonačelnica da je Podgorica zdravija? – obјavio јe Klikovac.

Oglasio se i Mihailo Anđušić, odbornik DPS-a.

–Samo, ako bi mogao neko iz uprave Grada i društva Putevi da zvanično potvrdi sugrađanima ovu informaciju, odnosno inicijativu. Sa se bliže pojasne detalji – objavio je Anđušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:45