Tuhel i Ančeloti / EPA-EFE-FILIP SINGER
01/05/2024 u 11:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tuhel vjeruje u prolaz; Ančeloti: Možemo mnogo bolje

Odluka o finalisti pada u Madridu

Trener fudbalera Bajern Minhena, Tomas Tuhel izjavio je da će njegov tim ići na pobjedu protiv Reala Madrida u revanš duelu polufinala Lige šampiona, prenose njemački mediji.

Prvi meč dvije ekipe je završen 2:2 na "Alijanc Areni", iako se stiče utisak da su Njemci bili bolji tokom većeg dijela utakmice.

- I dalje su šanse 50:50 - želimo da odemo u Madrid, pobijedimo i obezbijedimo plasman na "Vembli‘. Igrali smo dobro u prvih 15 minuta, stvarali šanse, imali tečnu igru. Oni su stvorili jednu šansu i iz nje dali gol. Onda smo mi igrali bolje u drugom poluvremenu, poveli 2:1, imali šansu za treći gol... Onda se ukazala prilika u našem šesnaestercu i oni su dali gol. Sve će da bude odlučeno na "Bernabeu" - rekao je Tuhel. - Nije važno da li sam trener, koji zna kako se pobjeđuje na stadionu "Santjago Bernabeu", već da svi vjerujemo da to možemo. To je jedno od najtežih mjesta za pobjedu, ali ljepota fudbala je u takvim izazovima - dodao je Tuhel.

On je istakao da veruje da Bajern može da izbori finale Lige šampiona.

- Ne želim da mnogo trošim vremena razmišljajući o rezultatu. Real je radio ovakve stvari i ranije, oni iz dvije šanse postigao dva gola. Imaju kvalitet, efikasni su, a imaju i strpljenje da čekaju svoje prilike. Nedostajao nam je treći gol, nismo imali jasnu sliku na terenu i skrivili smo penal. Idemo u Madrid, pobjednik nosi sve. Borićemo se - naveo je trener njemačkog kluba.

Trener Reala Karlo Ančeloti izjavio je da njegov tim nije imao dovoljno intenziteta u igri protiv Bajerna, ali zadovoljan rezultatom. 

- Imamo dobar rezultat. Što se tiče igre, tu smo mogli bolje. Naš najbolji period je bio na početku drugog poluvremena, a tada smo primili dva gola. Bajern je veoma opasan tim. Pokazao je najbolju verziju sebe. Ali, mi nismo. Imamo vremena do srijede da se popravimo - poručio je Ančeloti.

Italijanski stručnjak očekuje mnogo bolji Real u revanšu. 

- Tu smo da se borimo. Dijeli nas 90 minuta od puta u London - poručio je Ančeloti. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 03:04