Pobjednici drugog turnira / -FOTO: DEJAN LOPIčIć
13/05/2024 u 14:26 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

G-Unit najbolji na Starom Aerodromu

Ekipa u sastavu Pavle Jovićević, Marko Mijović, Dušan Milošević i Nemanja Vujošević osvojila je prvo mjesto na drugom kvalifikacionom turniru ‘‘Basketa u mom kvartu‘‘

Ekipa G-Unit u sastavu Pavle Jovićević, Marko Mijović, Dušan Milošević i Nemanja Vujošević osvojila je prvo mjesto na drugom kvalifikacionom turniru ‘‘Basketa u mom kvartu‘‘, popularne sportsko-rekreativne manifestacije u organizaciji Sekretarijata za sport Podgorice, održanog na Starom Aerodromu.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa, podijeljenih u četiri grupe, iz kojih su se po dvije najbolje ukrstile u četvrtfinalu.

U prvoj eliminacionoj rundi Frulaši su presudili ZTP-u 15:5, G-Unit je nadigrao Skakavce 21:16, dok je u duelima Momaka iz Juniora i Bombshella (15:14), te Ivaniša i sina i Comeback-a (13:14) bilo mnogo neizvjesnije.

U polufinalnom okršaju Momci iz Juniora su vodili 13:11 protiv Comeback-a, koji se, u skladu sa svojim imenom, vratio u igru i serijom 10:0 riješio pitanje prvog finaliste.

Najljepši meč na turniru viđen je u drugom polufinalu, u kojem je nakon velike borbe G-Unit uspio da slomi otpor Frulaša, trojkom Mijovića za pobjedu 21:20.

Uslijedio je obračun za treće mjesto, posljednje koje vodi na završni turnir 22. juna u Njegoševom parku, u kojem su Frulaši, zasluženo, pobijedili Momke iz Juniora, rezultatom 21:11. Uz ponovni plasman u finale (Frulaši su učestvovali na završnom događaju prethodna dva izdanja), ekipa u sastavu Luka Bošković, Nikola Bojičić, Vasilije Nikčević i Marko Raičković dobila je od poklon pakete firme Montecco sa osvježavajućim napicima.

Ni u velikom finalu nije bilo mnogo zanimljivo, jer je G-Unit bio nadmoćan protiv Comeback-a, osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 200 eura rezultatom 22:12.

Drugoplasirani Comeback (Miloš Dragićević, Daniel Kalezić, Miljan Dautović i Ognjen Sekulović) je nagrađen vaučerom za četiri osobe za opuštanje u SPA centru Hotela ‘‘VOCO‘‘.

Na ovaj način ekipe G-Unit, Comeback i Frulaši su se u finalu priključile timovima Cetinje, Loptamo i Kobe, koje su vizu za Njegošev park čekirale na prvom turniru u Tološima.

Naredni kvalifikacioni turnir na redu je 18. maja u naselju Zelenika, a za njega su ostala dva mjesta za zainteresovane ekipe, koje se mogu prijaviti putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem Instagram profila Sekretarijata za sport.

Posljednji kvalifikacioni turnir je na programu 25. maja na Tuškom putu, a za njega je već prijavljeno maksimalnih 16 ekipa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 02:55