Nova sjajna partija Nikole Jokića / EPA-EFE-FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD
15/05/2024 u 07:50 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jokić „uništio“ Minesotu za preokret u polufinalnoj seriji

Nikola Jokić je uoči meča sa Minesotom u polufinalu Zapadne konferencije plej-ofa NBA lige dobio MVP trofej, a onda je na parketu još jednom zablistao

Nagetsi su pobijedili Timbervulvse sa 112:97 i nakon 0:2 preokrenuli rezultat na 3:2 u ovoj seriji. Srpski košarkaš je na parketu još jednom pokazao zašto je najbolji – meč je završio sa  40 poena, sedam skokova, 13 asistencija, dvije ukradene i bez ijedne izgubljene lopte. Većii dio poena, Nikola je postigao je protiv četvorostrukog najboljeg defanzivca NBA lige, Rudija Gobera. Uz Jokića, dobru igru u pobjedničkoj ekipi pružio je Gordon, koji je ubacio 18 poena.

S druge strane, u poraženom timu Tauns je bio najefikasniji sa 23 poena, dok su Gober i Entoni Edvards ubacili po 18 poena.

Njujork odbranio domaći teren i ponovo poveo u seriji

U polufinalnom duelu plej-ofa NBA lige izmešu Njujorka i Indijane brejka nema. Niksi su tokom prošle noći nadigrali Indijanu u svom “Medison Skver Gardenu”, slavili su sa 121:91 i ponovo poveli u seriji sa 3:2.

Sjajnu partiju pružio je plejmejker Njujorka Džejlen Branson.Postigao je 44 poena iz 35 šuteva, a imao je i sedam asistencija. Pored Bransona, odlični su bili Alek Burks i Džoš Hart sa po 18 poena, Mekbrajd je ubacio jedan manje. U poraženoj ekipi, Sijakam je sa 22 poena bio najefikasniji.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 19:11