Sa današnje konferencije / -FOTO: KSCG
14/05/2024 u 15:12 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Perković: Uspješna misija u Zadru; Dulović: Nadam se da će medalje biti vrednovane

Karate savez Crne Gore sumirao nastup na Evropskom prvenstvu

Trend osvajanja medalja na velikim takmičenjima je nastavljen - Karate savez Crne Gore imao je još jednu uspješnu misiju, ovog puta na Evropskom prvenstvu u Zadru.

Junak je ponovo bio Nenad Dulović, koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 67 kilograma (ukupno 13. na EP za Crnu Goru), nakon što je prošle godine postao vicešampion svijeta u Budimpešti.

- Još jedna uspješna misija Karate saveza - rekao je predsjednik KSCG Predrag Perković na konferenciji za novinare. - Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja, crnogorski karatisti pokazali su da su blizu vrha i konkurentni u još nekim kategorijama i disciplinama. Dulović je pokazao i dokazao svoju klasu, svoj kvalitet. Finalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvestva dodao je i finale na šampionatu Evrope. Prvi je crnogorski karatista koji je objedinio ta dva finala - dodao je Perković.

Još nekoliko zapaženih rezultata imali su crnogorski karatisti.

- Kata tim je treću godinu uzastopno imao meč za medalju. Ovog puta nijesu uspjeli, ali to što su radili za medalju govori da su konkurentni. Nemanja Mikulić je bio blizu seniorske medalje, ali vjerujem da će i on brzo biti u prilici da nas obraduje - rekao je Perković.

Dulović je imao još jedan odličan nastup. Na putu do finala eliminisao je Mohameda Ozdemira iz Njemačke, Poljaka Miloša Sabijeckog, Grka Georgiosa Baliotisa i u polufinalu Borana Beraka iz Hrvatske. Nažalost, u finalu je poražen od Mađara Martala Iveša Tadišija. Borba je završena neriješeno 1:1, ali je presudio prvi osvojeni poen mađarskog borca.

- Srebrna medalja i finale EP nijesu mali rezultat, pogotovo ne za mene. Posebno ako se ima u vidu da nikom to da sada od crnogorskih karatista nije uspjelo da bude akter svjetskog i evropskog finala. Iza svega toga stoji veliki i predani rad, fizičke i psihičke pripreme - rekao je Dulović.

image

Nenad Dulović

-FOTO: KSCG

Karatista Omladinca zahvalio se porodici što je vjerovala u njega, treneru u klubu Žarku Rakoviću i Dejana Vujisiću, koji je bio zadužen za fizičke pripreme, kao i selektorima Almiru Cecunjaninu i Dejanu Ivanoviću.

- Idemo dalje. Imajući u vidu da nema velikih takmičenja gledaću da posvetim pažnju sebi i mlađim takmičarima iz Omladinca i pomognem im da se što bolje spreme za takmičenja koja im predstoje - rekao je Dulović.

Najboljem sporstisti Crne Gore u prošloj godini je žao što u Zadru nije osvojena ekipna medalja.

- Za pola godine donio sam Crnoj Gori dvije velike medalje i nadam se da će one biti vrednovane na i da će mi zahvaliti na tome na najljepši mogući način. Nadam se da će medalja biti sjajnija sljedeće godine - rekao je Dulović.

Priznao je i Dulović da nije bio u formi u kojoj je bio na SP u Budimpešti.

- Ima nekoliko razloga, ali tačno je da sam bio bolje pripremljen za SP. U Zadru sam imao naporan ritam i mnogo mečeva, a presudilo je i iskustvo Tadišija u finalu.

Kataš Vladimir Mijač kazao je da je bio jako blizu polufinala, navodeći da su ga od tog plasmana dijelila samo 0,2 boda.

- Nijanse su bile u pitanju, dao sam, kao i uvijek, sve od sebe jer su nastupi za reprezetaciju nešto posebo, zašta se uvijek daje 100 odsto sebe. Ekipno smo treću godinu uzastopno radili za medalju, za pola ocjene smo izgubili od Azerbejdžana. Možda smo sami sebe na neki način  pobijedili, izgorjeli u želji - rekao je Mijač.

Govoreći o kontinuitetu rezultata u katama, on je naglasio da ne bi bio moguć bez podrške Karate saveza.

- Organizacijom seminara i učešća na takmičenjima pomogli su nam da budemo iskusniji i da kvalitet podignemo na još veči nivo - rekao je Mijač.

On se zahvalio Duloviću što je Cru Goru učinio ponosnom i što je na svom primjeru pokazao da se mogu postizati najzačajniji rezultati na najvećoj sceni.

Selektorka muškog tima u katama Milena Milačić kazala je da je zadovoljna nastupom u katama, pojedinačno i ekipno.

- Žao mi je što smo ostali bez medalje i što makar nije ponovljen rezultat od prošle godine. Kvalitetno smo se pripremali i puno radili da ponovimo rezultat. Nedostajalo iskustvo koje Azerbejdžan ima u dugogodišnjem kotinuiranom radu i postizanju dobrih rezultata na šampionatima Evrope i svijeta - rekla je Milačić.

Ona je istakla da je muški tim osvajanjem petog mjesta u Zadru izborio nastup na ekipnom prvenstvu svijeta u Španiji.

Mijač je trebalo da prođe u polufinale, tih 0,2 boda je moglo da bude i na drugoj strani. Radom, prisutpom i zalaganjem je zaslužio medalju, a sigurna sam da mu ona neće izmaći na nekom od narednih takmičenja - rekla je Milačić.

Direktor reprezentacije Miodrag Radunović kazao je da je misija bila uspješna.

- Uoči prvenstva cilj je bio jedna od medalja. Nije bila samo jedna od medalja, već finale i srebro Dulovića. Imali smo sjajne nastupe kata tima i Nemanje Mikulića. Malo je falilo da se i oni domognu medalje. Zadovoljan sam onim što su prikazali. Idemo dalje, okrenuti smo daljim aktivnostima - rekao je Radunović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KARATE CGEP 2024
19. maj 2024 18:45