Džaković sa svojim trenerom Jestrovićem / -FOTO: ASCG
13/05/2024 u 13:12 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stefan Džaković - prvi šampion u višeboju iz Pljevalja

Član Rudara je u Baru osvojio zlatnu medalju u osmoboju ispred Andrije Đukanovića iz Mornara, a treći je bio atletičar Sparte Sergej Martinović

Član Atletskog kluba Rudar Stefan Džaković prvi je atletičar iz Pljevlja koji je postao državni prvak u najtežoj atletskoj disciplini - višeboju. On je u pionirskom osmoboju, gdje je bila i najjača konkurencija osvojio zlatnu medalju. Na taj način uspio je da postane drugi Pljevljak sa medaljom u višeboju. Prije dvije godine Bogdan Borović osvojio je bronzu, a da nije napravio tri prestupa u skoku u dalj, gdje je bio najjači, a nije osvojio bodove, Bogdan bi tada ne samo trijumfovao već i oborio državni rekord.

Stefan je bio prvi ispred člana AK Mornar Andrije Đukanovića, a treći je bio član AK Sparta Sergej Martinović.

-Ovo je moje treće učešće na višeboju i prva medalja. Ispostavilo se zlatna, prva za Rudar u višeboju. Ovo je plod višegodišnjeg rada sa trenerom Budom Jestrovićem, koji je dozirao pripreme na pravi način. Nisam se mnogo trošio na treninzima, nije forsirao bacačke discipline i upravo na takmičenju bio sam u najboljoj formi. Idemo dalje, makar u mojoj konkurenciji obećavam još medalja. Hvala Rudniku uglja i našoj Opštini, Sekretarijatu za sport i mlade koji su uz nas. Hvala Borjanu Džogazu koji nam je na stadionu omogućio vrhunske uslove za rad, naravno mom treneru Jestroviću i klupskom drugu Urošu Kotlaji koji je bio moja podrška na ovom takmičenju kao i svim mojim klupskim drugovima jer svi naši treninzi su mala takmičenja. Sada slijedi pojedinačno seniorsko prvenstvo u Baru, a jun mjesec biće u znaku atletike u Pljevljima, kazao je Džaković.

Prvog dana takmičenja na stadionu "Topolica" u Baru, Stefan je trku na 100m istrčao za 12,60 što je bilo dovoljno za treće mjesto, ali ne i veliki zaostatak za pobjednikom Martinovićem od 0,35 sekundi. U drugoj disciplini skoku u dalj Džaković je sa 5,50 ubjedljivo bio prvi sa 0,70m metara prednosti nad Marinovićem. U bacanju kugle bio je četvrti sa 9,39m i tu je Martinović sa 11,28 stigao, ali ne i prestigao Džakovića koji je kasnije u trci na 300m iznenadio Đukanovića koji je bio favorit i sa 40,62 bio prvi ispred člana domaćeg Mornara. Prvi dan takmičenja Stefan Džaković završio je sa 98 bodova prednosti nad tada drugoplasiranim Martinovićem. Drugi dan takmičenja Stefan je počeo fenomenalnom trkom na 100m prepone i odličnim rezultatom 15,26, dok je Martinović istrčao u vremenu 15,40. Uslijedio je skok u vis gdje su najbolji bili Đukanović i Martinović, a Džaković treći sa malim zaostakom. Slično je bilo u bacanju koplja, a o prvaku je odlučivala trka na 1.000m. Tu je Đukanović imao najviše snage, sa vremenom 3.00 minuta bio prvi, a Džaković drugi i sa 3,03 potvrdio zlato.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 12:41