/ - SINDIKAT PROSVJETE
15/05/2024 u 16:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kolektiv OŠ "Dr Dragiša Ivanović" poziva građane da učestvuju u prikupljanju pomoći za liječenje učiteljice Milene

Kolektiv podgoričke Osnovne škole "Dr Dragiša Ivanović" pozvao je građane kojis u u mogućnosti da se priključe humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za liječenje njihove koleginice, učiteljice Milene Žižić.

- Život često bude ispunjen nepredvidivim okolnostima, događajima na koje ne možemo uvijek da utičemo. Većina nas hoda nepredviđenim i teškim stazama koje niti želimo a niti sami biramo. Takve staze jesu dio mnogih života, pa i naše Milene. Naša Milena je već jednom imala borbu za život, kada joj je urađena transplantacija bubrega u Instabulu. Odmah nakon operacije poslala nam je sliku koja se ne zaboravlja, za koju sam sigurna da je pamti svaki član našeg kolektiva i koja je poručivala – eto me brzo. Ubrzo nakon transplantacije, vratila se učionici. Uvijek nasmijana, davala se nesebično djeci, uostalom kako to radi većina prosvjetnih radnika, posebno nas učitelja (neće mi zamjeriti ostale kolege). Kao prijateljica i koleginica, imam(o) tu privilegiju da imamo takvog borca i čovjeka za prijatelja i kolegu. Jer, kako bismo inače znali šta je HRABROST u pravom smislu. Kako bismo znali šta je snaga, ljubav, čestitost…, navodi se u obraćanju kolektiva škole.

Organizovana humanitarna akcija za učiteljicu, ona poručila: Građani su solidarni, a država nas tјera da prosimo

Situacija u kojoj se trenutno nalazi Milena, ističu, nije nimalo laka i jednostavna.

- Milena je veliki borac i znam da želi da bude snaga sebi, svojoj djeci i djeci koju uči svakim danom kako lakše i kvalitetnije da hodaju u životu. Našoj Mileni treba naša pomoć, prije svega njenih koleginica i kolega, pa iako je nedostatak empatije aktielni društveni narativ, sigurni smo da ona neće izostati. Zato u svoje ime, u ime svojih kolega, kao i kolega iz cijele Crne Gore, želimo da naša Milena bude i dalje takva kakva jeste, da njena djeca imaju svakog dana njene zagrljaje i da im pruži snagu da koračaju jednako hrabro kao i ona. Mislim, kao i sve moje kolege, da će Naša Milena u teškoj i najvećoj borbi biti pobjednik. Ponosni na našu Milenu, zaključuje se u saopštenju.

Devizni račun za uplatu pomoći Mileni Žižić: IBAN CODE: ME 25530003050036982129

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 04:50