Otvorene prijave za Social Impact Award program / - FOTO: ZA SOCIAL IMPACT AWARD
14/05/2024 u 12:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prijave za Social Impact Award program otvorene do 31. maja

Prijave za najveći program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), otvorene su do 31. maja ove godine. Svi zainteresovani učesnici, uzrasta od 15-30 godina, mogu prijaviti svoje ideje putem aplikacione forme (link), a finalisti programa biće proglašeni 24. juna.

U periodu od jula do septembra, finalni timovi će dobiti mentorsku podršku i dodatne programe edukacije u trajanju od 3 mjeseca, i to potpuno besplatno, kako bi na što bolji način razradili, ali i prezentovali svoje ideje na nacionalnom i internacionalnom nivou.

- Nakon višemjesečnog rada sa svojim mentorima, finalisti će imati priliku da predstave ideje na ceremoniji dodjele nagrada koja će se realizovati u oktobru u The Chedy Luštica Bay hotelu. Na ovom događaju će biti napravljena retrospektiva do tada realizovanih aktivnosti, ali i proglašene tri pobjedničke ideje na osnovu kriterijuma: inovativnost, stepen društvenog uticaja i izvodljivost. Izabrani timovi osvajaju početni kapital u iznosu od 1.500 eura, mentorsku podršku i obezbijeđen put na SIA Samit, koji se ove godine održava u Njemačkoj. Osim tri pobjedničke ideje, biće nagrađena i četvrta, koja se bira glasovima online zajednice na osnovu objavljenih kratkih video snimaka finalista na SIA veb sajtu. Četvrti rangirani tim takođe osvaja početni kapital u iznosu od 1.500 eura, mentorsku podršku i obezbijeđen put na SIA Samit - navodi se u saopštenju organizatora.

image

Otvorene prijave za Social Impact Award program

- FOTO: ZA SOCIAL IMPACT AWARD

Do sada su u okviru SIA karavana besplatnih radionica, koji je započeo 8. aprila u Pljevljma, realizovane radionice i u Podgorici, Baru, Herceg Novom, Tivtu i Nikšiću. U toku maja, radionice će biti održane i u Tuzima, Danilovgradu i Cetinju. Mladi iz raznih djelova Crne Gore putem ovih radionica dobijaju besplatnu edukaciju o društvenom preduzetništvu, kao i pomoć u oblikovanju i prijavi svojih ideja za SIA program.

image

Otvorene prijave za Social Impact Award program

- FOTO: ZA SOCIAL IMPACT AWARD

Kroz SIA program, cilj je podsticanje razvoja preduzetništva među mladima, sa akcentom na biznis ideje koje su u skladu sa principima održivog razvoja i koje imaju za cilj da odgovore na neki od gorućih problema zajednice.

- U prethodna dva ciklusa realizacije SIA programa u Crnoj Gori imali smo ukupno oko 2.000 učesnika i veliki broj sjajnih ideja, od kojih su neke već prerasle u održiva društveno-odgovorna preduzeća. Unaprijed se radujemo kreativnim mladim ljudima čije ćemo ideje ove godine imati priliku da upoznamo - izjavila je Jelena Kavarić, nacionalna koordinatorka SIA programa uz Crnoj Gori.

O programu Social Impact Award (SIA):

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći međunarodni program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču.

U Crnoj Gori ovaj program od 2022. godine implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Erste banke, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Five grupe i Glavnog grada Podgorice.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri SIA programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Idea-CG, Centralna banka Crne Gore, Karijerni centar Univerziteta Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica, a podršku programu pružaju i Neregelia, Alter Modus, Privredna komora Crne Gore, NEST Coworking i The Chedi Luštica Bay.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 03:36