Meril Strip dobila počasnu Zlatnu palmu / Mreža X Festival de Cannes
14/05/2024 u 23:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Svečano otvoren 77. filmski festival u Kanu

Filmski festival u Kanu zvanično je otvoren večeras uz defile poznatih filmskih zvijezda po crvenom tepihu i u čast holivudske dive Meril Strip koja je večeras dobila počasnu Zlatnu palmu za "neizbrisivo mjesto u istoriji kinematografije", prenijeli su svjetski mediji.

Pored Meril Strip, počasnu Zlatnu palmu će ove godine dobiti i kreator fimske sage „Ratovi zvijezda“ Džordž Lukas kao i Studio Gibli japanskog reditelja animacije Hajaoa Mijazakija.

Kanski festival je otvoren projekcijom filma „Drugi čin“, prenosi Rojters navodeći da su se glumačkoj ekipi ove francuske komedije na projekciji pridružile legendarna američka glumica Džejn Fonda i manekenka Hajdi Klum.

Ove godine žirijem će predsjedavati Greta Gervig, američka rediteljka i glumica koja je potpisala bolkbaster “Barbi“.

Festival u Kanu objavio imena članova žirija

Na ceremoniji otvaranja 77. Kanskog festivala francuska umjetnica Zao de Sagazan izvela je numeru „Modern love“ Dejvida Bouvija.

- Ovdje, kako je govorila Anjes Varda, govorimo o novcu kao o ljubavi. A kada uronimo u tamu, to je da pronađemo svjetlost. Zvuči potpuno ludo, ali najluđe je to što je istina. Dame, gospodo, dragi gosti, dragi prijatelji, dobrodošli na 77. Kanski festival – kazala je Kamil Kotin, majstor ceremonije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 09:42