Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2015-04-29 OSNOVNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO ODBACILO KRIVIČNU PRIJAVU CZIP-A PROTIV NUA CAMAJA ZBOG NEZAKONITOG LOVA Fotošopovao, a nije ubio U rješenju koje je ODT dostavilo CZIP-u navodi se da tužilac ne nalazi da postoji osnovana sumnja da je Camaj izvršio prijavljeno djelo
Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Pod­go­ri­ci od­ba­ci­lo je kri­vič­nu pri­ja­vu ko­ju je Cen­tar za za­šti­tu i is­tra­ži­va­nje pti­ca (CZIP) pod­nio 13. ja­nu­a­ra pro­tiv Nua Ca­ma­ja za kri­vič­no dje­lo ne­za­ko­nit lov. Ka­ko je sa­op­šte­no iz CZIP-a, tu­ži­la­štvo je od­bi­lo kri­vič­nu pri­ja­vu, sa obra­zlo­že­njem da Ca­maj ne­gi­ra kri­vi­cu, te da je fo­to­gra­fi­je usmr­će­nih pti­ca pre­u­zeo sa in­ter­ne­ta i spo­jio ih sa fo­to­gra­fi­jom pu­ške, ko­ja je bi­la pred­met pro­da­je.
U rje­še­nju ko­je je ODT do­sta­vi­lo CZIP-u na­vo­di se da tu­ži­lac ne na­la­zi da po­sto­ji osno­va­na sum­nja da je Ca­maj iz­vr­šio pri­ja­vlje­no dje­lo, kao ni bi­lo ko­je dru­go kri­vič­no dje­lo za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti.
– Pri­ja­vlje­ni Nuo Ca­maj je ne­gi­rao da je ubio pti­ce. Me­đu­tim, ni­je spo­rio da na svoj fej­sbuk pro­fil pre­ko gru­pe „Pro­da­jem, ku­pu­jem, po­kla­njam” ob­ja­vio pred­met­ne fo­to­gra­fi­je na ko­ji­ma se na­la­ze sli­ke ubi­je­nih pti­ca i va­zdu­šna pu­ška. Po­ja­snio je da je fo­to­gra­fi­ju do­bio ta­ko što je od­štam­pao sa in­ter­ne­ta fo­to­gra­fi­je pti­ca i sa nji­ma po­sta­vio va­zdu­šnu pu­šku, a za­tim sve za­jed­no fo­to­gra­fi­sao. Cilj mu je bio da pro­da svo­ju va­zdu­šnu pu­šku, ko­ju je pret­hod­no ku­pio, a o če­mu je do­sta­vio ko­pi­ju ra­ču­na – na­vo­di se u rje­še­nju Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Pod­go­ri­ci.
CZIP-u je, ka­ko ob­ja­šnja­va­ju, 12. ja­nu­a­ra do­sta­vljen sni­mak ekra­na fo­to­gra­fi­je po­sta­vljen na fej­sbuk gru­pi, na osno­vu ko­je su po­tom pod­ni­je­li kri­vič­nu pri­ja­vu.
– Na fo­to­gra­fi­ji su sni­mlje­ne ubi­je­ne pti­ce (sje­ni­ce, čvor­ci i go­lub) za­jed­no sa lo­vač­kom pu­škom kao pred­me­tom pro­da­je – uka­zu­ju u CZIP-u.
U ovoj or­ga­ni­za­ci­ji is­ti­ču da Za­kon o di­vlja­či i lov­stvu čla­nom 3, stav 3 pro­pi­su­je spi­sak svih lov­nih vr­sta di­vlja­či kao pri­rod­no bo­gat­stvo i do­bro od op­šteg in­te­re­sa, ko­je su za­ko­nom od­re­đe­ne da slo­bod­no ži­ve u pri­ro­di ili se uz­ga­ja­ju u pro­sto­ru na­mi­je­nje­nom za uz­goj i raz­mno­ža­va­nje u svr­hu lo­va i ko­ri­šće­nja.
– Ptič­je vr­ste usli­ka­ne na pri­lo­že­noj fo­to­gra­fi­ji (sje­ni­ce i čvor­ci) ni­je­su pro­pi­sa­ne kao lov­ne vr­ste i traj­no su za­šti­će­ne rje­še­njem za za­šti­tu pri­ro­de o za­šti­ti pro­ri­je­đe­nih, ri­jet­kih i ugro­že­nih vr­sta bi­lja­ka, ži­vo­ti­nja i glji­va do­ne­se­nim od stra­ne ne­ka­da­šnjeg za­vo­da za za­šti­tu pri­ro­de – pod­sje­ća­ju u CZIP-u.
A.T.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"