Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2015-04-29 MAKEDONSKO-ČEŠKA KOMPANIJA DOSTAVILA VLADI PISMO NAMJERA ZA PRIVATIZACIJU NDKP-A
Kupiće Duvanski ako Mojkovčani odustanu
Duvanski kombinat Kupiće Duvanski ako Mojkovčani odustanu U pismu namjera navedeno je da je ta kompanija zainteresovana za gradnju nove fabrike, dok bi u remont postojećih mašina uložili pola miliona eura, kao i da su spremni da polože bankarsku garanciju od milion eura i da zaposle 70 radnika
Ma­ke­don­ska kom­pa­ni­ja Ma­ri­on do­sta­vi­la je mi­nu­log po­ne­djelj­ka Sa­vje­tu za pri­va­ti­za­ci­ju pi­smo na­mje­ra ko­jim oba­vje­šta­va­ Vla­du Cr­ne Go­re da je za­in­te­re­so­va­na za pri­va­ti­za­ci­ju No­vog du­van­skog kom­bi­na­ta, sa­zna­je ne­zva­nič­no ,,Dan”.
U pi­smu na­mje­ra na­ve­de­no je da je ta kom­pa­ni­ja za­in­te­re­so­va­na za pri­va­ti­za­ci­ju u slu­ča­ju da po­ten­ci­jal­ni ku­pac NDKP-a, moj­ko­vač­ka kom­pa­ni­ja Du­van ko­merc, od­u­sta­ne od tog po­sla, od­nos­no u slu­ča­ju da pro­pad­ne ten­der za pro­da­ju te kom­pa­ni­je. Ma­ri­on, fir­ma re­gi­stro­va­na u Ma­ke­do­ni­ji, a osno­va­na če­škim ka­pi­ta­lom, pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, osno­va­na je upra­vo zbog to­ga da bi se ja­vi­la na ten­der za NDKP. Me­đu­tim, zbog pro­ce­du­ra ve­za­nih za osni­va­nje kom­pa­ni­je, za­ka­sni­li su sa do­sta­vlja­njem po­nu­de.
In­te­re­so­va­nje osni­va­ča te kom­pa­ni­je za pri­va­ti­za­ci­ju NDKP-a da­ti­ra još od pri­je go­di­nu da­na.
U pi­smu na­mje­ra na­ve­de­no je da je ta kom­pa­ni­ja za­in­te­re­so­va­na za grad­nju no­ve fa­bri­ke, dok bi u re­mont po­sto­je­ćih ma­ši­na ulo­ži­li po­la mi­li­o­na eura, kao i da su sprem­ni da po­lo­že ban­kar­sku ga­ran­ci­ju od mi­li­on eura i da za­po­sle 70 rad­ni­ka.
Ugo­vor o pri­va­ti­za­ci­ji NDKP-a sa Du­van ko­mer­com, u ko­jem je iz­vr­šni di­rek­tor Dra­go­mir Be­go­vić, tre­ba­lo bi da bu­de pot­pi­san do 1. ma­ja. Ka­ko je ,,Dan” ra­ni­je ob­ja­vio, ugo­vor o me­nadž­men­tu, od­no­sno o upra­vlja­nju No­vim du­van­skim kom­bi­na­tom, pred­vi­đa da Mon­te­ne­gro du­van ko­merc pre­u­zme upra­vlja­nje fa­bri­kom na pe­ri­od od pet go­di­na po osno­vu ula­ga­nja re­pro­ma­te­ri­ja­la u vri­jed­no­sti 1,25 mi­li­o­na. Re­pro­ma­te­ri­jal u toj vri­jed­no­sti ne­će bi­ti ulo­žen u NDKP od­mah po pre­u­zi­ma­nju fa­bri­ke, već je za pr­vu go­di­nu upra­vlja­nja pred­vi­đe­no ula­ga­nje re­pro­ma­te­ri­ja­la vri­jed­nog 200 hi­lja­da eura, a na­red­ne go­di­ne 300.000 itd.
Fir­ma Mon­te­ne­gro du­van ko­merc po­nu­di­la je do­ka­pi­ta­li­za­ci­ju No­vog du­van­skog bez ku­po­vi­ne ak­ci­ja, u vi­si­ni oba­ve­znog in­ve­sti­ci­o­nog pro­gra­ma za iz­grad­nju fa­bri­ke i or­ga­ni­za­ci­ju pro­iz­vod­nje od 8,04 mi­li­o­na eura. Ta po­nu­da je bi­la je­di­na ko­ja je pri­sti­gla na ten­der za do­ka­pi­ta­li­za­ci­ju NDKP-a, a ten­de­rom su bi­la pred­vi­đe­na dva mo­de­la pri­va­ti­za­ci­je – kroz ku­po­vi­nu 100 od­sto ak­ci­ja ili kroz do­ka­pi­ta­li­za­ci­ju. Oba­ve­zni in­ve­sti­ci­o­ni pro­gram od 8,04 mi­li­o­na eura uklju­ču­je ula­ga­nje u osnov­na sred­stva od 6,79 mi­li­o­na, i to u gra­đe­vin­ske objek­te 3,49 mi­li­o­na, teh­no­lo­šku opre­mu 3,05 mi­li­o­na i po­moć­nu opre­mu 150 hi­lja­da eura, kao i in­ve­sti­ra­nje u obrt­na sred­stva od 1,25 mi­li­o­na.
Pred­sjed­nik ten­der­ske ko­mi­si­je Bran­ko Vu­jo­vić ju­če ni­je od­go­va­rao na po­zi­ve iz na­še re­dak­ci­je.J.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"